Viszlát CS:GO? Egyre több jel utal a játék halálára

Viszlát CS:GO? Egyre több jel utal a játék halálára

Még mindig nem tudjuk, hogy mi vár ránk holnap. De az az egy biztos, hogy valami nagy dobással készül a Valve.

Mind tudjuk, hogy a CS2 megjelenése már nincs messze. Erre utalhatott a Valve is a múlthéten, amikor azt kérdezték, hogy mit csinálunk ezen a szerdán, vagyis a holnapi napon. Bár mi inkább arra fogadtunk volna, hogy a Danger Zone érkezik meg a Counter-Strike 2-es bétába. Azonban egyre több jel utal arra, hogy nem csak erről lehet szó, hanem tényleg jön a könnyes búcsú a CS:GO-tól!

Tegnap ugyanis történt két dolog, ami már inkább a váltásra, mintsem a további foltozgatásra utal. Az egyik az, hogy a Twitch-en megváltozott a játék kategóriájának a neve: Counter-Strike: Global Offensive helyett már csak simán Counter-Strike szerepel itt. Tény és való, még mindig ott virít a Counter-Strike 2 Limited Test is a listán. De ez olyan értelemben nem meglepő, hogy a jobb felhasználói élmény érdekében a Twitch-nek valahogyan szeparálnia kell a jelenleg is futó profi CS:GO versenyeket és az átlag streamerek CS2-es mókáját, amíg nem csak egy játék marad fenn.

Ezeket olvastad már?

A másik változás ennél jóval egyértelműbb: a Valve létrehozott egy csgo_demo_viewert, amellyel Source 1-es demókat lehet megnézni. Ez a kompatibilitási frissítés nagyon fontos lépés a zökkenőmentes váltásban. Bár lesz több, a metát is átíró játékmenetbeli változás a játékban, egyelőre elengedhetetlen a régi demók támogatása ahhoz, hogy a csapatok tudjanak készülni egymásból a váltás ideje alatt. Arról nem is beszélve, hogy a váltást követően a CS:GO lényegében meg fog szűnni, vagyis néhány év múlva már valószínűleg sehogyan sem tudnánk megnézni az archivált demókat, ha ránk törne a nosztalgia.

Kövess Minket!



Gamer szótár