Razziára ébredtek az Nvidiánál

Razziára ébredtek az Nvidiánál

A videókártyákat gyártó cég franciországi irodáját egy nagyobb nyomozás részeként kutatták át.

A francia kormány razziát tartott szerdán reggel a Nvidia franciaországi irodájában. A hírek szerint a nyomozók ezt a cég versenyellenes magatartása miatt tették. A rendőrök mindent átvizsgáltak az irodában, fizikai és digitális anyagokat foglaltak le, továbbá az éppen munkába érkező alkalmazottakat kérdezgették.

A francia hatóságok ugyan nem erősítették meg a hírről elsőként beszámoló The Wall Street Journalnek azt, hogy melyik cégnél is kutakodtak pontosan, de ezt könnyen ki tudta deríteni a lap. Amit viszont készséggel elmondtak a franciák, az az, hogy volt bírói engedélyük és ez egy nagyobb nyomozás része volt.

Ezeket olvastad már?

A riport szerint a versenyhivatal vizsgálódása egyelőre csakis az információgyűjtésről szólt. Tehát nem vádolják az Nvidiát semmivel még. Továbbá azt is tudni lehet, hogy a nyomozás nem kizárólag a videókártyák piacát érinti. Állítólag a felhőalapú számítástechnikai szektort vizsgálják át a franciák, mert amiatt aggódnak, hogy a nagy cégek túl könnyen kiszoríthatják erről a piacról a kisebbeket.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN