18

Elmúltál már 18 éves?


/
Kínzás gyanúja miatt rendőrt hívtak a Fűrész X egyik vágójára

Kínzás gyanúja miatt rendőrt hívtak a Fűrész X egyik vágójára

Az eset viszont még a rendőröket is meglepte, aminek a végén egy jóízűt nevettek.

A horrorfilmek nem igazán a finomkodásról híresek és általában csak azoknak ajánlják ezt a műfajt, akik erős idegzettel rendelkeznek. Manapság viszont nehéz jó horrorfilmeket találni, és talán ezért üde színfoltja a mozis kínálatnak a Fűrész tizedik felvonása. Pedig több ízben is úgy tűnt már az elmúlt két évtizedben, hogy Jigsaw kalandjai véget érnek, de egyelőre csak nem akarnak lemondani erről a franchise-ról a készítők. A legújabb epizód pedig szintén erősre sikeredett. Olyannyira, hogy rendőröket hívtak a film szerkesztőjére, Steve Fornra. Az NME-nek adott interjújában Kevin Greuter rendező elárulta, hogy a hatósági személyek egyszer csak megjelentek Forn észak-hollywoodi vágószobájánál, miután a szomszédok olyan hangokat jelentettek, amelyek szerint valakit halálra kínoznak. Forn éppen egy "szemvákuumcsapdát" ábrázoló jelenet szerkesztésén ügyködött, amelyben egy szereplőnek ki kell szabadulnia Jigsaw egyik játékából, különben elveszíti a látását. El lehet képzelni ez milyen hangzásvilággal megáldott jelenet lehet, és Forn a hangerővel sem fukarkodott munka közben.

„Kopogtak az ajtón. Megvan a videó arról, ahogy a rendőrség odasétál, [Forn kinyitja az ajtót], majd tájékoztatják őt: 'A szomszédok [már] telefonáltak, és azt mondták, hogy valakit halálra kínoznak itt. Erre ő: 'Valójában épp egy filmen dolgozom... Bejöhetnek és megnézhetik, ha akarják?!'

A zsaruk elkezdtek nevetni, és hozzátették: 'Szeretnénk, de, tudod, minden rendben van veled'. Elég valósághű előadás lehetett! Vicces egy történet... Ráadásul Steve olyan szelíd modorú fickó. El tudom képzelni, milyen képet vágott, amikor rájött, mi történik!” – mesélte Greuter.

Ezeket olvastad már?

Greutert egyébként a Fűrész franchise nagy veteránja, mivel az eredeti filmeken még vágóként is dolgozott. Ezt követően lehetőséget kapott és három részt is megrendezhetett, melyek közül a legutóbbi a franchise legjobb kritikáit kapta. A film jelenleg 98 kritika alapján 85%-on áll a Rotten Tomatoes oldalán. Ha hinni lehet a híreszteléseknek, akkor a jegyek szépen fogynak, ami annak is köszönhető, hogy a kritikusok is ódákat zengenek róla:

„Tele van nagyszerű karakterekkel és nem várt fordulatokkal. Greuter filmje visszatér a gyökerekhez és emiatt működik ilyen jól.”

Metacriticen azért visszafogottabb eredményt ért el a produkció, hiszen ott 21 elemzés után mindössze csak 60 pontra volt jó eddig.

A Fűrész X pedig már itthon is megtekinthető a mozikban a Lionsgate forgalmazásában.

Kövess Minket!



Gamer szótár