18

Elmúltál már 18 éves?


/
Bemutatták a videót, amiben egy futár lelövi az amerikai youtubert

Bemutatták a videót, amiben egy futár lelövi az amerikai youtubert

Az esküdtszék felmentette a futárt, aki egy plázában lőtt rá egy youtuberre.

Még tavaly áprilisban történt az eset, amikor egy dallasi futár egy bevásárlóközpont közepén lőtt rá egy youtuberre. Azonnal pánik tört ki a plázában, hiszen mindenki azt hitte, hogy valaki egyszerűen a tömegbe lőtt. Nem erről volt szó. Valójában a 31 éves Alan Colie lőtt egyet pisztolyával, méghozzá a 21 éves Tanner Cook mellkasába. Cook a Classified Goons nevű YouTube csatorna tulajdonosa, ahol javarészt prank videókkal találkozhatnak a nézők. Éppen egy ilyet rögzített volna, amikor lelőtték.

Cook egy ismeretlen embert nézett ki magának, akinek valamilyen inzultáló hangfelvételt játszott le telefonjáról. Készülékét gyakorlatilag Colie arcába nyomta, aki többször felszólította a youtubert hogy hagyja abba és hagyja őt békén. Cook azonban folytatta, folyamatosan testközelből zavarta a férfit, akit egyszerűen komfortzónájából akart kihozni, pusztán a nézettségért. Colie azonban 20-30 másodperc után megunta, elővette fegyverét és lelőtte a youtubert.

Néhány napja, az ügy tárgyalásán bemutatták az esetről készült felvételt is, amin láthatjuk, hogy Cook mennyire bunkó módon próbálta zavarni Colie-t, aki aztán lelőtte a 21 éves fiatalt. A tárgyalás még nem zárult le, az esküdtszék azonban ártatlannak véli Colie-t. Saját és védőügyvédje elmondása szerint veszélyben érezte magát, hiszen egy ismeretlen, nála jóval nagyobb férfi az arcába mászva inzultálta őt, többszöri felszólítás ellenére is, így önvédelemből használta fegyverét.

A bemutatott videó sokak álláspontját megváltoztatta. Míg korábban sokan a meglőtt fiatal pártját fogták, a videó hatására egyre többen vélik, hogy Colie önvédelemből leadott lövése jogos volt és a 31 éves férfi ártatlan, legalábbis szándékos testi sértés vádjában. Amiért egy tömött plázában lőtt, akár 10 évnyi szabadságvesztésre is ítélhetik.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN