Undorítóan pay to win az FC 24 is!

Undorítóan pay to win az FC 24 is!

Hihetetlenül szemtelenné vált az EA, és ennek most már egyre többen adnak hangot az új játékkal kapcsolatban is.

2023-ban nagy változás történt az EA háza táján, hiszen a három évtizedes múltra visszatekintő franchise kényszerűségből nevet kellett, hogy változtasson. A FIFA-szériából így vált EA Sports FC 24, azonban ezen túlmenően sajnos semmiben nem változott a játék, a vállalat hozzáállása pedig csak még szemtelenebb lesz. A játékosok ugyanis kiakadtak, mivel az új rész megjelenését követően máris egy pofátlan ajánlattal állt elő az EA.

Az Ultimate Team egy nagyon ellentmondásos játékmód, amellyel piszkosul megszedte magát az elmúlt években a fejlesztő, hiszen évente több százmillió dollárt kaszálnak vele – bár érdemes hozzátenni, hogy ehhez a közösség is kell, mivel amíg ilyen mértékben vásárolnak, nincs nagyon min csodálkozni.

Ezeket olvastad már?

Minden esztendőben megszokhatták már a közösség tagjai, hogy az EA Sports drága és erős kártyacsomagokkal rukkol elő a szezon során, ám az új rész debütálást követően megdöbbentően hatott a 30 dolláros pack feltűnése. Az Elite Season Opener Pack, amely jelenleg is elérhető a boltban, 285 000 Ultimate Team érmébe (a játékon belüli pénznem) vagy 3000 FC pontba (a prémium pénznem) kerül. Utóbbi körülbelül 30 dollárt kóstál, de persze az EA kapzsiságát tükrözi, pontosan 3000 FC Pont nem lehet megvásárolni egyszerre.

Továbbá az Elite Season Opener Pack olyan erős, hogy egyre több játékos szerint abszolút pay to win az FC 24-et. A csomag egyébként a következőket tartalmazza:

  • 45 Rare Gold játékos 80-as vagy magasabb ratinggel
  • 1 a 2 kölcsön játékos közül 87 vagy magasabb értékelést kapott
  • 1 a 2 Player Pick Loan Base Hero játékosból 88-as vagy magasabb értékelést kapott

Érdemes kiemelni, hogy az ebben a csomagban szereplő kártyák nem cserélhetők, ami azt jelenti, hogy a tulajdonosok nem adhatják el őket. Mégis azt lehet mondani, hogy ennek a beszerzésével egy elég erős együttest össze lehet rakni már most. Azt se feledjük, hogy a játék alapból 70 dollárba kerül PC-n, PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en és S-en is.

Miért okoz ekkora felhajtást az Elite Season Opener Pack? Nemcsak, hogy ez az egyik legdrágább csomag az Ultimate Team történetében, de már az FC 24 hivatalos megjelenési dátuma előtt elérhető volt. Az esélyek alapján pedig simán előfordulhat, hogy 45 gyengébb játékost kapunk, vagy szimplán egy jó adak duplikált lap landol nálunk, attól függően, hogy mennyi kártyánk van a klubunkban. Redditre már záporoznak a negatív bejegyzések és az elégedetlenkedők kommentjei, íme az egyik kultúráltabb megjegyzés:

„Tudtam, hogy pokoli drága, de gondoltam hátha kapok valamit a pénzemért cserébe. Egy 85-ös lap jött mellette 26 másolat, mind 83-asnál rosszabb ratinggel. Lényegében egy gyenge 100 000-es csomagot kaptam háromszoros áron.”

Nem véletlen tehát, hogy már egy ideje egyre többen bírálják az Ultimate Team miatt az EA Sports-ot, mivel egyre inkább a szerencsejátékra hasonlít ez a játékmód. Emiatt több országban is betiltották már ezt a részt, de egyelőre úgy tűnik ez nincs hatással a vállalatra és eszük ágában sincs mérsékelni az ilyesfajta lehúzást.

Kövess Minket!



Gamer szótár