Élvezd ki a Netflix jelenlegi árait, mert nem fog tetszeni a szolgáltató új ötlete

Élvezd ki a Netflix jelenlegi árait, mert nem fog tetszeni a szolgáltató új ötlete

Ezt akár hamarosan be is vezethetik, mivel a hollywoodi eseményektől függ a szolgáltató terve.

Egyre inkább vérszemet kap a Netflix, hiszen az elmúlt években már növelték az áraikat, ráadásul a jelszómegosztást is büntetik – amely meglepően jól sült el –, illetve a reklámokkal tűzdelt alapcsomagot is bevezették. A The Wall Street Journal beszámolója szerint viszont ismét több pénzt szeretnének majd legombolni a már meglévő és az újdonsült felhasználóiktól, méghozzá egy áremelés révén. A streamingszolgáltató állítólag a hollywoodi színészek sztrájkjának vége után szeretné bevezetni az új rendszert, ami akár néhány héten belül is bekövetkezhet. Az Amerikai Írószövetség (WGA) éppen a múlt héten fejezte be sztrájkját, és megkezdte a tárgyalásokat a nagy hollywoodi stúdiókkal, köztük a Netflixszel kötött szerződésről, amely megváltoztathatja a streaming üzletágat is. Például a Netflix, a Disney Plus, a Hulu és más szolgáltatások az új szerződés értelmében kötelesek lesznek megosztani a streaming-adatokat a WGA-val, így az írók láthatják, milyen jól teljesítettek a tartalmaik.

Ezeket olvastad már?

A szerződés emellett a streaming-filmek forgatókönyvíróinak a nagy költségvetésű filmek esetében legalább 18 százalékos kompenzációt kell biztosítaniuk, a maradványdíjak 26 százalékra való emelkedése mellett. Csak a miheztartás végett, a WGA számításai szerint az új szerződés által felvázolt költségek a Netflix éves bevételének mindössze 0,2 százalékát teszik ki.

A beszámoló alapján a Netflix világszerte több piacon is emelni fogja az árakat, kezdve az Egyesült Államokkal és Kanadával. Az egyelőre nem világos, hogy ez mikor élesedik az összes országban, illetve az sem, hogy mennyivel kerül majd többe a szolgáltatás. A Netflix pedig egyelőre nem kívánt nyilatkozni a témában. Tavaly óta egyébként a csomagjaik ára 2 490 Ft és 4 490 Ft változik. Ráadásul a jelszómegosztások miatt felárat is felszámol a cég, tehát nem árt vigyázni kinek adunk hozzáférést a fiókunkhoz.

Kövess Minket!



Gamer szótár