Sacha Baron Cohen hivatalosan is szerepet kapott az MCU-ban!

Sacha Baron Cohen hivatalosan is szerepet kapott az MCU-ban!

Új szerzői jogi információk végre megerősítették Sacha Baron Cohen szereplését a Marvel Studios új Disney+-os sorozatában.

Sacha Baron Cohen messze földön ismert az időnként provokatív és szatirikus filmjeiről. Különösen a Borat című filmje okozott hatalmas felfordulást, hiszen amennyi embernek tetszett, legalább annyit ki is borított vele, a második részről pedig már ne is nagyon beszéljünk, mert az végképp fején találta a szöget. A legnagyobb hír pedig a színész-komikussal kapcsolatban az volt mostanában, hogy elvállalt egy MCU-szerepet. Ez a szóbeszéd már egy jó ideje terjed a neten egyébként, miközben egyesek már arról is tudni vélnek, hogy kinek a bőrébe bújhat majd.

Ezeket olvastad már?

A Marvel Studios egy friss szerzői jogi bejelentés keretén belül most megerősítette, hogy Sacha Baron Cohen valóban benne lesz a Disney+ új MCU sorozatában (Vasszív – Ironheart), méghozzá főszereplőként. Érdemes megjegyezni, hogy ez a szerzői jogi bejelentés 'Mystery Man' néven tüntette fel a karakterét, nyilván amiatt, hogy elfedjék a tényleges szerepét.

Ez azért is érdekes, mert a korábbi jelentések szerint Baron Cohen Mephisto alakította volna. Igen, ez ugyanaz a Mephisto, akire mindenki várt, hogy a 2021-es WandaVisionben feltűnjön a színen. Baron Cohen neve azonban csak később merült fel ezzel a karakterrel kapcsolatban. A pletykák szerint pedig pontosan ezt a démoni lényt formálhatja meg az Ironheartban is. Lényegében az Ördög Marvel-univerzumbeli változata, ami valljuk be, kiválóan illik a színészhez.

Adódik azonban a kérdés, hogy mit keresne egy olyan karakter, mint Mephisto egy olyan sorozatban, mint az Ironheart? Azt gondolnánk, hogy a Dominique Thorne által alakított Riri Williams kalandjai túlnyomórészt technológiai vívmányokkal operál, és így nem éppen logikus egy ilyen történetben bemutatni a Sátán képregénybeli megfelelőjét. A válasz talán a sorozat főgonoszában rejlik: ahogy a neve is sugallja, Robbins egy varázslatos csuklyás köpenyt visel, amely túlvilági erőkkel ruházza fel.

A Marvel Studios féle Ironheartnak egyelőre még nincs hivatalos megjelenési dátuma, de a legutóbbi hírek szerint 2025. szeptember 3-án debütálhat a széria.

Kövess Minket!



Gamer szótár