Bajban az új Daredevil sorozat, a Marvel jó néhány embert kirúgott a projektből

Bajban az új Daredevil sorozat, a Marvel jó néhány embert kirúgott a projektből

Matt Murdock ugyan még visszatér a Marvel Moziverzumba, de a vártnál hosszabb ideig tart majd tető alá hozni a Daredevil: Born Again című szériát.

Egyre jobban haladtak a Daredevil: Born Again előkészületeivel, főleg miután megegyezésre jutott az írók szövetsége a stúdiókkal. A Marvel Studios a Marvel Cinematic Universe nagyszabású átalakítása közepette azonban húzott egy váratlant és elküldte az írókat és a rendezőket. Az ötödik fázis egyik legjobban várt MCU-sorozata a Daredevil: Born Again, amelyben Charlie Cox ismét Fenegyerek bőrébe bújhat, miután három évadon keresztül már ezt megtehette a Netflix által életre hívott produkcióban. A Born Again – amely egyébként a korábbi alkotó szemét is nagyon szúrja – első évadának forgatása szünetel, mióta májusban elkezdődött a színészek sztrájkja, tehát egyelőre nem tudtak nagyon haladni a felvételekkel.

Ezeket olvastad már?

A The Hollywood Reporter szerint a Marvel Studios nem csak a fő írókat, Chris Ordot és Matt Cromant rúgta ki, de a Daredevil további részének rendezőitől is megvált. Erre szeptember végén került elvileg sor, miután az első részekből készült felvételeket megtekintve Kevin Feige és a vezetés értékelhetetlennek tartotta azokat. A sorozat ugyanis nem működött szerintük abban a formában. Jelenleg új kreatív csapatot keresnek, a Marvel Studios pedig azt tervezi, hogy egyesy jeleneteket és epizódokat megtartanak, bár más sorozatelemeket is beiktatnak majd.

Bár arról egyelőre nincs sok információ, hogy milyen módon változhat meg a Daredevil: Born Again, az átdolgozás segít bemutatni néhány kulcsfontosságú tényezőt a sorozat kivitelezésével kapcsolatban. Kezdjük azzal, hogy az egyik nagy probléma maga a főszereplő helyzete, mivel inkább hajazott egy jogi drámára az első néhány epizód alapján az új Daredevil, mintsem a Netflixes sorozatra hasonlított volna. A riportból kiderült, hogy Matt a 4. epizódig például meg sem jelent volna Daredevilként a képernyőn, ami valljuk be eléggé abszurdnak tűnik.

Bárkit is neveznek ki a Daredevil: Born Again élére, nem lesz egyszerű dolga ebből a maszlagból valami épkézláb koncecpiót kisajtolnia. Ráadásul ez döntés a Marvel részéről talán a jövőbeli MCU szériákat is felrázhatja, miközben a sorozatnak az elődjével is szembe kell néznie, ha nem akarnak egy felhígított ismétléssel előrukkolni, ez pedig komoly nyomást helyez a projektre és a kreatív csapatra. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Daredevil: Born Again szereplőgárdája marad a régi, de ezek után már ebben sem lehetünk biztosak.

Kövess Minket!



Gamer szótár