Will Smith és Jada már 7 éve külön élnek, de akkor miért csattant el az Oscar-pofon?

Will Smith és Jada már 7 éve külön élnek, de akkor miért csattant el az Oscar-pofon?

Egy régi ügy lehetett a háttérben, ami 2022-ben újra előhozta a régi sérelmeket.

2022-ben Will Smith pofonjától volt hangos – arcon vágta Chris Rockot, miután a komikus viccet csinált Jada kopasz fejéből a színpadon – az Oscar-díjátadó gála, amelyért eltiltást kapott az eseményről, majd kiderült, hogy Chris Rock ezt csak terapeuta segítségével tudta feldolgozni. Most pedig bő másfél évvel az eset után a sztár felesége, és egyben a megsértett Jada Pinkett Smith is megszólalt ezzel kapcsolatban. Elárulta, hogy 7 eszendeje (2016 óta) nem élnek együtt férjével. Arra pedig, hogy miért nem osztotta ezt már meg hamarabb azt válaszolta:

„még nem álltak készen...”

Will Smith és Jada Pinkett Smith 1997-ben kötöttek házasságot, és ebből két gyermekük született, Jaden és Willow. Smithnek rajtuk kívül van egy harmadik gyermeke is, Trey, aki a Sheree Zampinóval való házasságából született. Jada elmondása szerint sok minden történt, hogy végül a sztárpár kapcsolata a végéhez ért.

„Azt hiszem, mire eljutottunk 2016-ig, egyszerűen kimerültünk a próbálkozásban és mindketten megrekedtünk a fantáziánkban, hogy milyennek kellene lennie a másiknak”

Arról is beszámolt, hogy bár fontolgatta a válást, ígéretet tett, hogy ezt hivatalosan sosem teszi meg, és bármit át fognak vészelni.

„Még mindig keressük a megoldást. Nagyon nehéz közös munkán vagyunk túl együtt. Mély szeretetet érzünk egymás iránt, és azon vagyunk, hogy kitaláljuk, hogy hogyan működhet ez az egész köztünk.”

Persze emellett hozzátette, hogy teljesen mindegy mi történik az életükben, mindig támogatni fogja a férjét. A másik dolog, amit szintén megemlített, hogy nem beszélt Chris Rockkal a 2022-es Oscar-gála estéje óta. Rock vicce eléggé megosztó volt Jada alopeciája miatt – a latin alopecia kifejezés magyarul hajvesztést jelent, ezen belül az alopecia areata foltos hajhullást, foltszerű kopaszodást okoz.

„Nem, nem beszéltem Chrisszel... Vágynom kellene rá, hogy szót váltsak vele? Itt van a vágyam: csak remélem, hogy az összes félreértés ezzel kapcsolatban tisztázódhat, és béke lehet.”

Megkérdezték tőle azt is, hogy vajon megsértődött-e Rock viccén:

„Úgy értem, a komikusok ezt teszik. Csak azt akarom mondani, hogy nem igazán ítélkezni jöttem [az interjúra], hogy az emberek miként döntenek és fejezik ki magukat és a művészetüket. Azt mondom, hogy többször megbántottak már, az biztos. Chris sokszor bántotta az érzéseimet. De a nap végén, ha valaki reflektorfénybe kerül, el kell fogadni, mert ez is ezzel jár.”

Bár Chris Rock és Jada a 2022-es Oscar-gála estéje óta nem beszéltek egymással, Jada most először elárulta, hogy Rock miután lement a színpadról a pofon után azonnal odament hozzá.

„Chris odajött hozzám és megpróbált bocsánatot kérni tőlem. Azt mondta: 'Nem akartalak bántani.' Én pedig ennyit válaszoltam: 'Erről most nem tudok beszélni, Chris. Ez egy régi szarság.' Azt hittem, hogy ez [a] 2016-os Oscarról és... a dolgaikról szólt, amik még azelőtt történtek, hogy én a 80-as évek végén a képbe kerültem volna. Ezt meghagyom Willnek és Chrisnek, hogy beszéljenek róla, de az biztos, hogy van köztük valami súrlódás.”

Jada számára a 2016-os Oscar-gála belejátszott 2022-es Oscar-pofonba. 7 évvel ezelőtt Jada nyilvánosan tiltakozott az Oscar-díjkiosztó ünnepség ellen hashtag #OscarsSoWhite égisze alatt, miután a díjátadón a négy színészeket érintő kategóriában egyetlen színesbőrűt sem jelöltek. Rock volt a házigazda abban az évben is (és még egy Jada-protestálós viccet is elsütött a monológjában), amire Jada azt feltételezte, hogy talán megsértődött a ceremónia elleni megjegyzései miatt.

„Lehet, hogy van némi félreértés Chris és köztem a 2016-os Oscar-gála kapcsán. Azt hiszem, talán megsértődött, amit én nem akartam. Nem ez volt a szándékom. De úgy gondolom, hogy itt egy nagy félreértésről van szó.”

Kövess Minket!



Gamer szótár