Megvan mikor húzza le a rolót a The Witcher sorozat

Megvan mikor húzza le a rolót a The Witcher sorozat

Az eredeti tervek úgy tűnik, hogy végül nem valósulnak meg.

Egy ideje már tart a Netflixes Vaják (The Witcher) széria vergődése, hiszen egyre több rajongó érzi úgy, hogy a készítők szimplán szembeköpték Andrzej Sapkowski munkásságát. Ennek volt köszönhető az is, hogy Henry Cavill végül úgy döntött jobb lesz, ha tovább áll, bármennyire is imádja Geraltot és a The Witcher világát. Helyére Liam Hemsworth érkezik majd a negyedik évadtól, bár egyelőre kérdés, hogy mikor mutatkozhat be, hiszen a munkálatok még el sem kezdődhettek, ráadásul úgy tűnik nem is lesz olyan nagyon sok ideje szörnyvadászként bizonyítani.

Ezeket olvastad már?

Érdekes, hogy a sorozat 2019-ben erős nyitányt produkált, pedig már az első évaddal sem volt mindenki felhőtlenül elégedett. Mindenesetre akkor még a kritikusok és a nézők is egyaránt inkább dicsérték az élőszereplős adaptációt, a zavaros kronológia ellenére. A második évad viszont egyértelműen jóval gyengébben teljesített (bár a kritikusok még mindig az egekig magasztalták), elég csak megnézni a Rotten Tomatoes oldalán az 55 százalékos értékelést (Metacriticen 3.9), miközben a harmadik szezon még pocsékabb visszajelzésekkel büszkélkedhet (19% Rottenen és 2.0 Metacriticen). Ne felejtsük el, hogy ekkortájt a show vezető producere elsősorban az amerikaiakat és a fiatalokat okolta a minőség romlásáért, és még csak véletlenül sem ismerte el, hogy rossz irányba terelték volna a történetet és a karaktereket.

A Redanian Intelligence jelentése szerint az eredeti cél az volt, hogy a negyedik és ötödik évadot egymás után készítik el, de a SAG-AFTRA és a WGA sztrájkok miatt ezek a tervek meghiúsultak. A mostani hírmorzsák szerint viszont a negyedik évad forgatása 2024 első felében kezdődik majd. Ezután egy rövid szünet következik, mielőtt nekilátnának az ötödik szezon munkálatainak. Továbbá a Redanian Intelligence azt állítja, hogy az ötödik lesz nagy valószínűséggel az utolsó évad, amelyben a Tűzkeresztség, a Fecske-torony és A tó úrnője című könyveket is igyekeznek feldolgozni valamilyen szinten.

2019-ben Lauren Schmidt Hissirch, a The Witcher showrunnere azt mondta, hogy hét évaddal számolnak alsóhangon. Henry Cavill hozzátette, hogy simán hajlandó lenne ennyi ideig eljátszani Geraltot:

„Mindaddig, amíg továbbra is nagyszerű történeteket tudunk mesélni, amelyek Sapkowski munkásságát tisztelik.”

Hogy mikorra várható a következő két évad, azt még korai lenne megmondani. A SAG-AFTRA sztrájkok még nem értek véget, és mivel a forgatás a hírek szerint jövőre kezdődik, lehet, hogy 2025-ig várnunk kell arra, hogy Geralt, Ciri és Yennefer újra feltűnjön a képernyőnkön.

Kövess Minket!



Gamer szótár