Itt a legújabb Star Wars-játék, a Jedi útja

Itt a legújabb Star Wars-játék, a Jedi útja

Alighanem ez nagy sikert arat majd a világ legjobban fogyó játékában!

A Star Wars mindig felkapott téma, teljesen mindegy hogy ki, miért és hogyan valósít meg egy projektet ebben az univerzumban, a rajongók biztosan felkapják a fejüket, ha valahol felvillan a Csillagok háborúja felirat. Most egy különös kooperáció keretén belül valósul meg egy figyelemre méltó koncepció: egy új Star Wars témájú DLC-t kap a Minecraft. Egy 2023-as mob szavazás során erre az ötletre voksoltak a legtöbben, és ennek apropóján az 1.21-es frissítés előtt meg is jön az új tartalom. Mindezt azzal fejelte meg a Mojang, hogy a Minecraft már több, mint 300 millió példány talált már gazdára, ami azt jelenti, hogy még mindig ez a legkelendőbb játék – ezzel már 100 millióval előzi legközelebbi riválisát, a GTA 5-öt.

Ezeket olvastad már?

A Minecraftban a Star Wars: Path of the Jedi DLC november 7-én debütál. Ebben a kiegészítőben a játékosok padawanból Jedi lovaggá válhatnak, és ez magával hozza a fénykardot és az Erő használatát is. Egy olyan utazásban vehetnek részt a rajongók, amely ismerős karaktereket és felfedezésre váró új helyszíneket is bemutat.

További DLC-ket is terveznek még, hiszen a BBC közelgő Planet Earth 3 című sorozata is valamilyen formában megjelenhet majd a játékban. Az ígéretek szerint a játékosok elmerülhetnek majd a természet csodáiban. Ez a Minecraft Education és Marketplacen keresztül szerezhető majd be és valamikor 2024-ben jön.

Szintén jövőre, pontosabban 2024 közepén esedékes egy jelentős új Minecraft Vanilla frissítés, az 1.21-es verzió is. A Mojang a Minecraft Live alatt vázolta fel az újdonságok egy részét, köztük a Trial Chambers mellett a Craftert is, ami az automatizált craftingot is elhozza. Ezek a földalatti építmények egyedi kihívást jelentenek a játékosok számára, és ennek részeként egy új mobbal, a The Breeze-errel is összefuthatnak majd a bátrak. Ez az ugráló ellenség képes szélenergiából álló lövedékeket lőni, amelyek a becsapódáskor felrobbannak, néhány háztömbnyi sugarú körben kárt okozva. Ez pedig még csak a jéghegy csúcsa, hiszen a fejlesztők számos újdonsággal készülnek még a következő esztendőre.

Kövess Minket!



Gamer szótár