A Spider-Man 2 megdöntheti a Sony eladási rekordjait?

A Spider-Man 2 megdöntheti a Sony eladási rekordjait?

A Marvel's Spider-Man az egyik legtöbb példányban eladott PlayStation-játék valaha, szóval csak összejön egy rekord a folytatásnak is.

Pénteken beköszön a legújabb Pókember-kaland, a Marvel's Spider-Man 2. Nem túlzás azt állítani, hogy az év egyik legvártabb címéről van szó. Ez pedig nem csak a játékosok, hanem a szakma figyelmét is felkelti. Ugyanis a Sony az elmúlt években elképesztő eladásokat hozott össze az exkluzívjaival a megjelenést követő első néhány nap során. A Spider-Man 2 pedig potenciálisan rekordot is dönthet.

De milyen eladásokat is generálnak a csak PlayStationre érkező játékok? Egy Uncharted 4-ből például több mint 15 millió darab kelt el, viszont csak az első héten 2,7 millió gazdára talált. A Ghost of Tsushimából ugyan kevesebb fogyott a teljes élettartama alatt, de ennek már csak három nap kellett ahhoz, hogy elérjen 2,4 millió eladásig. A 2018-as God of War pedig mindkét említett játékot lekörözte, ugyanis 23 millió ment el belőle összesen és 3,1 millió az első napokban.

Ezeket olvastad már?

A Marvel's Spider-Man az egyik legtöbb példányban eladott PlayStation-játék valaha: összesen több mint 33 millió játékos fizetett érte és ebből 3,3 millióan már az első három napban bizalmat szavaztak az Insomniacnek. Ha pedig abból indulunk ki, hogy most mekkora várakozás előzi meg a játékot, ezt simán le kell pipálnia majd a folytatásnak. A kérdés csupán az lesz, hogy a God of War Ragnarököt is sikerül-e felülmúlnia, ami az egyik legjobb nyitóhetet produkálta a konzol történelmében.

A PS-exkluzívok eladási statisztikái

God of War Ragnarök: 5,1 millió 5 nap alatt és +11 millió összesen
The Last of Us – Part II: 4 millió 3 nap alatt és +10 millió összesen
Final Fantasy VII Remake: 3,5 millió 3 nap alatt és +7 millió összesen
Marvel’s Spider-Man: 3.3 millió 3 nap alatt és +33 millió összesen
God of War (2018): 3,1 millió 3 nap alatt és 23 millió összesen
Ghost of Tsushima: 2,4 millió 3 nap alatt és ~10 millió összesen
Final Fantasy XVI: 3 millió 5-6 nap alatt és +3 millió összesen
Horizon Zero Dawn: 2,7 millió 2 hét alatt és +20 millió összesen
Uncharted 4: 2,7 millió 1 hét alatt és +15 millió összesen
Horizon Forbidden West: 8,4 millió összesen


A megjelenés előtt kipróbálhattuk a Marvel's Spider-Man 2-t. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mit gondoltunk a játékról, akkor nézd meg az alábbi videót!

JÖN A MARVEL'S SPIDER-MAN 2, AMIT MÁR ELŐRENDELHETTEK A KONZOLVILÁGNÁL!

Kövess Minket!



Gamer szótár