Minden idők 3. legjobb PS exkluzív játéka lett a Marvel's Spider-Man 2

Minden idők 3. legjobb PS exkluzív játéka lett a Marvel's Spider-Man 2

A legtöbb teszt szerint azonban egy szinte tökéletes játékot alkotott meg az Insomniac Games.

Azon kevesek közé tartozom, és most lehet meg is köveznétek érte, akik szerint az Insomniac Games visszahozta a Pókemberbe vetett hitünket. Az utóbbi években sajnos nem igazán tudtak mit kezdeni ezzel a szuperhőssel, és hiába imádják sokan a Tom Holland féle Pókember- vagy a sikert sikerre halmozó Spider-verse animációs filmeket, igazából egyik sem hozta az elvárható szintet. Az 1994-ben futó Spider-Man vagy a The Spectacular Spider-Man (A Pókember legújabb kalandjai) a mai napig kiemelkedik mind közül és a lehető legjobban szemlélteti miért is olyan varázslatos ez a karakter és annak világa.

Ezeket olvastad már?

Szerencsére azonban az Insomniac Games-nél rájöttek arra, hogy milyen módon lehet igazán jól bemutatni Földünk egyik legnépszerűbb szuperhősét. Egy olyan történetet vázoltak fel, amely kellő meglepetést tartogatott, a karakterek személyisége és motivációi pedig nagyon rendben vannak. Hosszú idő után pedig végre sikerült megfelelő módon ábrázolni a gonosztevőket is, amivel a legtöbb esetben – főleg a filmeknél figyelhető meg – csúnyán elhasalnak a készítők. 2018-ban a Marvel's Spider-Man hatalmasat szólt, majd az i-re a pontot Miles Morales kalandja tette fel. Végre megismerhettük őt is és legalább olyan szerethető figurát kreáltak belőle, mint Peter Parker.

A 2023-as második felvonás pedig úgy tűnik még magasabbra tette azt a bizonyos mércét. Már az első kedvcsinálókból lehetett látni, hogy sikerült szintet lépnie a fejlesztőcsapatnak és valami olyasmivel rukkoltak elő, ami nem csak Pókemberhez méltó, de az előző részekhez képest is bőven megállja a helyét. Kraven és Venom pedig több, mint elegendőnek bizonyult a gonosztevők közül, hogy kellőképpen felcsigázza a közösséget, hiszen nem akármilyen ellenségekkel kell szembenéznie Peternek és Milesnak. Ami pedig a legfontosabb, hogy most már mindketten részesei a kalandnak, ez pedig csak még változatossabbá teszi a sztorit, ami a legtöbb hírportál szerint filmként is megállná a helyét. Nem csak azért, mert a fő sztoriszál kellően változatosra, izgalmasra és érzelemdúsra sikeredett, hanem, mert a két főszereplőnek eközben a saját életével is boldogulnia kell.

JÖN A MARVEL'S SPIDER-MAN 2, AMIT MÁR ELŐRENDELHETTEK A KONZOLVILÁGNÁL!

Az első tesztek alapján pedig nagyon úgy tűnik, hogy az év játéka várományosa lehet a Marvel's Spider-Man 2, a megannyi 10 pontos és 100%-os értékelés mellett azért persze akadnak kritikusabb hangvételű vélemények is, de abban mindenki egyetért, hogy bitang jó lett a második felvonás. A legrosszabb esetben is 80 pontot azért mindenhol megkapott, de a legtöbb oldalon inkább 90 vagy még annál is jobb eredményt ért el a játék:

És íme néhány vélemény is az előzetes teszteket követően, amelyek magukért beszélnek:

„Ez a definíciója egy szuperhősös játéknak.” – Variety

„Egy játék, amit mindenkinek, akinek PS5-je van, át kell élnie.” – Guardian

„Remélem, hogy az Insomniac sosem hagyja abba a szuperhősös játékok fejlesztését.” – Destructoid

„Minden téren fejlődött az elődjéhez képest, és egy hihetetlen pillanatokkal és rengeteg lenyűgöző akciójelenettel teli történetet kelt életre.” – AreaJugones

„Egyenesen a képregényből származó mestermű, és az egyik legjobb szuperhősös játék, ami valaha készült.” – GamingTrend

„A valaha készült legjobb szuperhősös játék,” – COGconnected

Metacriticen egyébként 91 pontot kapott, ezzel pedig a PS exkluzív játékok közül minden idők harmadik legjobbja jelenleg a Marvel's Spider-Man 2 a God of War: Ragnarök (94) és a Demon's Soul (92) mögött.

Az év egyik, ha nem a legjobb játéka pedig még a héten megjelenik (október 20.), mi azonban már szerencsére kipróbálhattuk pókiék legújabb kalandját, és az élményeinket videó formájában meg is osztjuk veletek!

Kövess Minket!



Gamer szótár