Ikonikus filmes jelenettel búcsúztak a Harry Potter rajongók a néhai Dumbledore színészétől

Ikonikus filmes jelenettel búcsúztak a Harry Potter rajongók a néhai Dumbledore színészétől

Persze a franchise legnagyobb színészei is tiszteletüket fejezték ki a szeptember 28-án elhunyt Michael Gambon emlékére.

Sajnálatos módon távozott az élők sorából a Harry Potter franchise legendás angol-ír legenda, Sir Michael Gambon. A legtöbben alighanem Dumbledore-ként emlékeznek majd rá, azonban ez a franchise az egészen világot meghódította, ezért nem csoda, ha rajongók hada rótta le tiszteletét Gambon emléke előtt. A színész a Harry Potter és az azkabani fogolyban debütált a Roxfort igazgatójaként, Albus Dumbledore-ként, és ezt a szerepet a néhai Richard Harristől vette át, miközben hasonló kecsességgel és bölcsességgel ruházta fel.

Ezeket olvastad már?

Michael Gambon halála után a Harry Potter-rajongók összegyűltek, hogy a lehető legmegfelelőbb módon tisztelegjenek előtte: a Universal Orlando Roxfort kastélya előtt felemelték pálcájukat, a filmben látott jelenethez hasonlóan.

A Harry Potter világában a varázslók az ég felé emelik a pálcájukat, hogy tisztelegjenek egy elesett varázslótársuk előtt, ezt pedig a rajongók is átvették. 2016-ban indították útjára ezt a hagyományt a való életben is, miután Alan Rickman távozott az élők sorából. A helyszínen vagy a közösségi médiában felemelték a pálcájukat, hogy kánoni stílusban tisztelegjenek előtte. Tavaly, amikor a Hagridot alakító Robbie Coltrane meghalt, ugyanígy tettek a fanok, bár akkor voltak néhányan, akik egy rózsaszín esernyőt is az ég felé tartottak, utalva Hagrid rejtőzködési módszerére.

A főszereplők közül is szinte mindenki megemlékezett valamilyen módon Gambonról. Daniel Radcliffe az alábbiakat jegyezte meg a színésszel kapcsolatban a közösségi médiában:

"Michael Gambon elvesztésével a világ már lényegesen kevésbé szórakoztató. Ő volt az egyik legbriliánsabb, legkönnyedebb színész, akivel valaha is volt szerencsém együtt dolgozni, de hatalmas tehetsége ellenére az marad meg bennem róla a legjobban, hogy mennyire élvezte a munkáját. Mindig hülyéskedett, fesztelen és vicces volt. Szerette a munkáját, de sosem tűnt úgy, hogy ez határozná meg. Hihetetlenül jól tudott mesélni és viccelődni, illetve az a szokása, miszerint az újságírókkal való beszélgetések során elmosta a tények és a fikció határát, azt jelentette, hogy ő volt az egyik legszórakoztatóbb ember, akivel valaha szerettél volna egy sajtótájékoztatót tartani. A hatodik film volt az, ahol a legtöbb közös jelenetünk volt Michaellel, és a zöld vászon előtt együtt töltött órákat nála senki nem tehette volna emlékezetesebbé és örömtelibbé. Nagyon szomorúan hallom, hogy elhunyt, de nagyon hálás vagyok azért, hogy azon szerencsések közé tartozom, akik együtt dolgozhattak vele.”

Rajta kívül Rupert Grint és Emma Watson is írásban emlékezett meg a legendáról.

„Annyira szomorú vagyok Michael miatt. Annyi szeretettel és mókával töltött meg minden forgatási napot. Gyerekkoromban lenyűgözött, és személyes példaképem lett abban, hogy megtaláljam a szórakozást és a különcséget az életben. Minden szeretetemet küldöm a családjának.” – írta Rupert.

Emma Watson pedig az alábbiakkal búcsúzott:

„Kedves, kedves, kedves Micheal Gambon. Sosem vetted túl komolyan, ennek ellenére valahogy a legkomolyabb pillanatokat is képes voltál teljes komolysággal előadni. Köszönjük, hogy megmutattad nekünk, milyen az, ha a nagyságot könnyedén viseljük. Nagyon hiányozni fogsz nekünk.”

Kövess Minket!



Gamer szótár