Novemberre lefogynak a PS5-ök, megvan a Slim megjelenési dátuma

Novemberre lefogynak a PS5-ök, megvan a Slim megjelenési dátuma

Egy prominens adatbányász kiderítette a pontos dátumot.

Egyes források szerint ez valóban a hivatalos dátum, miközben a Sony meg is becsülte, hogy első körben mennyi fogyhat el a PS5 Slim megjelenését követően – a számításaik szerint 4,5 millió darabot vásárolnak majd az új verzióból, eközben a 2023-ra jósolt 18 milliós eladásokat jócskán mérsékelték és már csak 14 milliót voksolnk. Bár a csökkenés jelentősnek tűnik, korábbi beszámolók alapján a Sony szeptemberi starttal számolt a Slim esetében, ám a késések mitt igazítottak a számokon. A november 10-ére datált dátum alapján tehát szűk egy hónap múlva már bárki megvásárolhatja magának a next-gen konzol új modelljét.

Ezeket olvastad már?

A Sony belső várakozásai szerint az új konzolból több fogy majd, mint a hagyományos PlayStation 5-ből, amelyből 2023. júliusában 40 milliónál is többet jelentettek be. Az új PS5 Slimhez opcionálisan lehet kérni egy tartozékot is, hiszen tetszés szerint hozzá lehet csatolni egy lemezmeghajtót is.

Észak-Amerikában és Japánban a PS5 Slim november 10-én válik elérhetővé a kiválasztott kiskereskedőknél. A következő hónapokban pedig a világ minden táján is megjelenik. Az árazása pedig a következőképpen alakul régiónként:

Egyesült Államok

  • PS5 Ultra HD Blu-ray olvasóval: 499.99 dollár
  • PS5 Digital Edition: 449.99 dollár

Európa

  • PS5 Ultra HD Blu-ray olvasóval: 549.99 euró
  • PS5 Digital Edition: 449.99 euró

Egyesült Királyság

  • PS5 Ultra HD Blu-ray olvasóval: 479.99 font
  • PS5 Digital Edition: 389.99 font

Az év egyik, ha nem a legjobb játéka pedig még a héten megjelenik (október 20.), mi azonban már szerencsére kipróbálhattuk pókiék legújabb kalandját, és az élményeinket videó formájában meg is osztjuk veletek!

Kövess Minket!



Gamer szótár