Már az első napon óriási rekordot ment a Spider-Man 2, új királya van a PS-nek

Már az első napon óriási rekordot ment a Spider-Man 2, új királya van a PS-nek

Ennyi példányt még egyetlen másik játékból sem tudtak eladni PlayStation-ön.

Új király van a városban, egy tekintetben legalábbis biztosan, miután a Marvel's Spider-Man második része lett a konzol történetében az első 24 órában a legkelendőbb cím. A Sony Interactive Entertainment bejelentése nyomán kiderült, hogy a Peter Parkert és Miles Moralest is felvonultató folyatásból 2,5 millió példány talált gazdára a megjelenés napján, október 20-án.

Ezeket olvastad már?

„A Sony Interactive Entertainment nevében szeretnék köszönetet mondani a rajongóknak – őszintén reméljük, hogy mindenki jól érzi magát Peter és Miles szerepében ebben a csodálatos kalandban.”- mondta Eric Lempel, a Sony Interactive Entertainment globális marketingért, értékesítésért és üzleti műveletekért felelős vezető alelnöke egy sajtóközleményben.

Nehéz egyébként pontos összehasonlításokat végezni ezen a téren, hiszen általában a játékkiadók csak akkor számolnak be az eladási számokról, ha dicsekedni akarnak velük. A Marvel's Spider-Man 2-vel kapcsolatos hétfői sajtóközleményben szereplő összesítés tartalmazza az előrendeléseket, valamint a PlayStation 5 konzolokhoz csomagolt példányokat is (mindkettő standard az ilyen méréseknél).

Tavaly a Sony a God of War Ragnarök kapcsán is örömmel tudatta a rajongókkal, hogy elképesztő módon fogyott Kratos legújabb kalandja, akkor azonban vártak néhány hetet, mielőtt megosztották volna, hogy a kalandjátékból 5,1 millió példányt adtak el az első héten – simán megtörténhet, hogy a Spider-Man 2 a parádés kezdésével pénteken már ezt is túlszárnyalja. Az nem világos, hogy a Ragnarök megdöntötte-e a PlayStation 4 egyik legnagyobb rekordját, amelyet előzőleg a 2020 júniusában piacra dobott The Last of Us Part 2 tartott. Az a cím három esztendővel ezelőtt a megjelenését követő első három napban 4 millió dollárt termelt a vállalatnak és megkapta a minden idők leggyorsabban fogyó first-party PS4-exkluzív játéka címet is. 2020 júliusában aztán a Ghost of Tsushima ment hatalmasat, hiszen a debütálása utáni három napban 2,4 millió darabot vásároltak meg belőle, amivel a PS4 történetének leggyorsabban fogyó "first-party eredeti IP címet zsebelte be.

A két Pókemberről szóló sztori azonban egyetlen nap alatt mindegyik játékot maga mögé utasította és ennek apropóján a következő hetekben további rekordokat is megdönthet.

Kövess Minket!



Gamer szótár