10 évvel a bejelentés után, a Star Citizen egyjátékos kampánya már majdnem kész!

10 évvel a bejelentés után, a Star Citizen egyjátékos kampánya már majdnem kész!

Egy hosszú fejlesztői naplóban meséltek a fejlesztők a játék egyjátékos kampányáról.

Akadnak játékok, amelyek gyakorlatilag olyanok, mint a zsákbamacska, és az ember nem feltétlenül tudja, hogy mit kap a pénzéért. De legalább valamit biztosan előhúz a szűtyőből a perkálás után, nem úgy, mint a Star Citizen esetében. Ez a cím ugyanis már 2012 óta készül, ráadásul a fejlesztőcsapat (Cloud Imperium Games) a bő egy évtized alatt félmilliárd dollárnál is többet zsebelt be a Kickstarteres kampány indulása után, és mindezek után még mindig nem tudni mikor láthat napvilágot a művük.

Ezeket olvastad már?

Egy jó hírrel azért most előálltak, a CIG végre felfedte, hogy az űrszimulátor kampánya teljes egészében elkészült már. A Squadron 42 az eredeti, 2012-ben indított Star Citizen Kickstarter-kampány része volt, mielőtt leválasztották volna a főjátékról, hogy egy önálló történetet mesélhessenek el ezáltal. 2015-ben aztán egy nagy bejelentés keretein belül kiderült, hogy a projekthez jó néhány hollywoodi sztár is csatlakozott, köztük Mark Hamill, Gary Oldman és Gillian Anderson.

Most, 11 évvel később úgy tűnik, hogy a Squadron 42 lassan célba érhet, bár megjelenési dátumot még nem kaptunk. A fejlesztői közleményből kiderül, a Squadon 42 szinte teljesen elkészült, ezért már csak a csiszolás van hátra, mielőtt a játékosok kézhez kaphatnák. A cég alapítója, Chris Roberts elmondása szerint most már a játék optimalizálása és a játékmenet finomhangolása a fő céljuk, mivel rendkívüli, moziszerű kalandot szeretnének megosztani a játékosokkal.

A Squadron 42 alapjaiban leginkább a Starfieldre hajaz, hiszen egy látványos és masszív FPS címnek ígérkezik, ahol a lövöldözés mellett az űrhajózás kapja a főszerepet. Az ígéreket szerint a játékban helyet kap a rombolható környezet, emellett pedig az AI is okosabb lesz az eddigieknél. Megjelenési dátummal ugyan még nem, de egy látványos és egy majd fél órás, sztárokkal teli fejlesztői naplóval azért megleptek minket, ami most már végre alaposabb betekintést enged a Squadron 42-be:

Kövess Minket!



Gamer szótár