A Venom 3-at és Jenna Ortega filmjét is jó eséllyel el kell halasztani

A Venom 3-at és Jenna Ortega filmjét is jó eséllyel el kell halasztani

Az év végére kezdenek kifulladni a mozik, de Taylor Swift és Martin Scorsese azért még tartja a lelket a filmiparban, azonban hiába várunk néhány remek alkotást, egyelőre biztosan nem fogjuk látni őket.

Már ebben az évben is nagy hatással volt a színészek sztrájkja Hollywoodra, és akkor az írókat még meg sem említettük, bár az utóbbiakat képviselő szakszervezet végül dülőre jutott a stúdiókkal. Mindenesetre szép lassan egyre több megaprodukciónak a gyártása leállt és a stábnak kényszerpihenőre kellett vonulnia, ezek közé tartozik például a Deadpool harmadik felvonása is, raádásul ott még a Disney is bekavart a produkcióba.

Ezeket olvastad már?

Hollywoodban sokan azt remélték, hogy a SAG-AFTRA és a stúdiók október végéig meg tudnak egyezni, de ez egyáltalán nem jött össze, és a sztrájk tovább húzódik, ami megakadályozza, hogy a legnagyobb sztárok népszerűsítsék új filmjeiket vagy hogy részt vegyenek a készülő produkciók forgatásán.

„A munkaügyi konfliktusok megoldatlansága nagyon rossz hír a mozik számára. Minél tovább tart a sztrájk, annál inkább közeledünk a legrosszabb forgatókönyvhöz. Néhány filmnek nincs szüksége színészekre a promócióhoz, de a kisebb megjelenéseknek jót tenne, ha a sztárok részt vehetnének a sajtókörúton.” – mondja Shawn Robbins, a Boxoffice Pro vezető elemzője.

Összességében a hazai (Egyesült Államokra értendő) jegypénztárak eddig 7,5 milliárd dollárt termeltek, ami a Comscore szerint 17,1%-kal marad el 2019-től, ugyanakkor 25,6%-kal megelőzi 2022-t. Az elemzők előrejelzései szerint ez az esztendő 9 milliárd dollár körül zárhat, bár ez még függ a következő két hónap alkotásaitól is. Eric Wold, a B. Riley vezető médiaelemzője máris visszavett a negyedik negyedévre vonatkozó elvárásokból. Ez főként a Dűne második részének elhalasztása miatt történt meg, de emellett a Szellemirtók: Az örökség ( Ghostbusters: Afterlife) folytatatása, és a Kraven is kikerült a moziműsorból végül.

„Taylor Swift nem volt elég ahhoz, hogy ellensúlyozza ezeket a halasztásokat. Bár a karácsonyi időszak az Avatar vagy a Star Wars folytatásai nélkül is képes bevonzani a családokat, és a naptárban még elég film van ahhoz, hogy a multiplexek a hálaadás napjától újévig nagyjából megteljenek. Ennek ellenére a valódi kasszasikerek aggasztóan hiányoznak a felhozatalból.” – tette hozzá Wold.

Ráadásul további nagyköltségvetésű filmek is bajba kerülhetnek emiatt. A Paramount akció-kalandfilmjét, a Mission: Impossible 8-at már áttolták 2025-re, és ezen kívül még olyan címekre várhat hasonló sors, mint a Jenna Ortega nevével fémjelzett Beetlejuice 2, Tim Burton 1988-as, egy idegesítő poltergeistről szóló filmjének folytatása. A Sony nagy reménysége, a Venom 3 sem fogja tudni tartani az ütemtervet, ezáltal a 2024. július 11-ére tervezett premierjéről is alighanem lemondhatunk.

Kövess Minket!



Gamer szótár