Áll a bál a Pókember 2 körül, mert az Insomniac Games semmibeveszi a képregényalkotókat

Áll a bál a Pókember 2 körül, mert az Insomniac Games semmibeveszi a képregényalkotókat

A Pókember 2 elég sok képregényes anyagot használ fel a történetében, ami miatt a rajongók azt követelik, hogy az alkotók is nagyobb elismerést kapjanak.

Ha van valami, amiért nem lehet kritizálni az Insomniac Games-t, akkor az mindenképp a forrásanyagok felhasználása, hiszen nem keveset merítettek egyes füzetekből. A Marvel's Spider-Man 2 csordultig van képregényes utalásokkal, legyen szó akár a régi és az új Pókember-sztorik előtt tisztelgő skinekről, vagy az olyan gonosztevők szerepeltetéséről, akiket korábban még sosem ábrázoltak videójátékokban. A játék történetének bizonyos részei is nagyon emlékeztetnek a különböző képregénysorozatokra.

Ezeket olvastad már?

Jó látni, hogy az Insomniac leginkább ezekből merített a videójátékuk kapcsán, a rajongóknak azonban egyre inkább feltűnt, hogy a kiadó nem ad elég hitelt az alkotóknak. Természetesen nemtetszésüket fejezik ki sokan emiatt a közösségi médiában, és ezt leginkább a Venom-arc hozta magával, mert az Insomniac által felhasznált ötletek mögött álló eredeti alkotók még csak nem is szerepelnek a játék stáblistájában, és elvileg megfelelő kompenzációt sem kaptak a felhasznált tartalomért. Vannak olyanok is, akik azt követelik, hogy fizessék ki Cates-t és Stegman-t, különösen, mivel az előbbi nemrég egy csúnya balesetet szenvedett, amelynek következtében memóriazavar lépett fel nála, és ezzel leállt a képregénysorozat.

Bár a képregényes utalások és ötletek felhasználásáért járó kompenzáció valószínűleg túl idealista, nem ésszerűtlen azt feltételezni, hogy legalább a készítőknek meg kellene adni a tiszteletdíjat. A Pókember 2-ben több tucat olyan skin van, amely a képregényeken alapul, az emberek pedig az Eidos Montreal által kiadott Guardians of the Galaxy játékkal példálóznak, mivel ott zökkenőmentesen ültették át az ötleteket és kompenzálták a képregényes alkotókat. Ezen felül olyan kommentek is születtek, miszerint Cates-nek és Stegmannek be kellene perelnie a fejlesztőt, de egyelőre erről nincs információ, hogy ilyen lépésre szánnák el magukat az említett úriemberek a közeljövőben.

MEGJELENT A MARVEL'S SPIDER-MAN 2, CSAPJATOK LE RÁ MÉG MA A KONZOLVILÁGNÁL!

Kövess Minket!



Gamer szótár