2022 egyik legjobb horrorfilmje videójáték-adaptációt kap

2022 egyik legjobb horrorfilmje videójáték-adaptációt kap

A New Regency Pictures és a Diversion3 Entertainment jelenleg egy izgalmas horror-videojáték adaptációján dolgozik PC-re és konzolokra.

Ritka esetek egyike, mikor egy nagy sikert arató filmet ültetnek át a videójátékos világba. Pontosan ez történik most is, miután 2022 egyik legjobb alkotását adaptálja a New Regency Pictures és a Diversion3 Entertainment. Az előzetes tervek szerint a fejlesztők a horrorfilm univerzumát szeretnék kibővíteni a videójátékkal.

Annak ellenére, hogy a Barbárt 2022 egyik legjobb horrorfilmjének titulálják (Rotten Tomatoes: 93%, Metacritic: 78) – ráadásul a 4,5 millió dollárból készült produkció 45 milliót hozott a konyhára –, valószínűleg kevesen hallottak róla. Zach Cregger írta meg a forgatókönyvét és a rendezői széket is ő foglalhatta el. Ez volt az első alkotása Hollywoodban, és úgy tűnik fantasztikus debütálást sikerült összehoznia ebben a zsánerben.

Ezeket olvastad már?

Szinte minden téren elismerést kapott a Barbár, a kritikusok és a nézők is egyöntetűen dícsérték a borzalmakkal teli jeleneteket, a történetet, illetve a szereplőgárdát is – a főbb szerepekben Georgina Campbellt, Justin Longot és Bill Skarsgårdot láthatjuk. A a sztori szerint a 102 perces játékidőt az tölti ki, hogy egy egy fiatal nő felfedezi, hogy az általa lefoglalt albérletben már lakik egy idegen alak. Ennek ellenére mégis úgy dönt, hogy ott tölti az éjszakát, de hamarosan rájön, hogy sokkal több mindentől kell tartania, mint egy váratlan vendégtől. Míg a Barbár, mondjuk úgy, hogy egy egyedülálló horror-thriller élményt ad a nézőknek, az új videojáték-adaptáció célja, hogy szélesítse ennek a világát.

A cselekmény, a játékmenet, a karakterek tekintetében egyelőre kevés részletet lehet tudni a videójáték-adaptációról, szóval egyelőre csak a képzeletünkre támaszkodhatunk, hogy miként ültetik át valójában a Barbár világát PC-re és konzolokra. A fejlesztők azért egy bejegyzést már közzétettek a projekttel kapcsolatban:

„Alig várjuk, hogy tovább boncolgassuk ezeket a témákat a játékban.” - mondta Tim Hesse, a Diversion3 Entertainment executive producere.

Az viszont ebből sem derült ki, hogy ez folytatás, előzményjáték vagy spin-off lesz-e.

Egyelőre csak abból indulhatunk ki, hogy miket tett eddig le az asztalra a Diversion3 Entertainment. Nekik köszönhetjük a Friday the 13th: The Game és az Evil Dead: The Game című aszimmetrikus többjátékos horrorjátékokat is, tehát tapasztalatuk van ezen a téren. Ebből kiindulva nem lennénk meglepve, ha ismét egy ilyen stílusú címet kapnánk tőlük.

Kövess Minket!



Gamer szótár