Visszatérhet mindenidők legsikeresebb irányítója

Visszatérhet mindenidők legsikeresebb irányítója

Már kezdtük azt hinni, hogy végleg felhagy a játékkal.

Kétség sem férhet hozzá, hogy a 2018-19-es Astralis a legsikeresebb Counter-Strike csapat valaha. A gla1ve, device, dupreeh, Xyp9x és Magisk alkotta ötös zonickal kiegészülve mindent megnyert, amit meglehetett: 4 Majort, Intel Grand Slamet, valamint számtalan egyéb szezonközi tornát. Az online érától kezdve azonban elfogyott a felállás lendülete és szépen lassan a csapattagok is szétszéledtek. Dupreeh, Magisk és zonic azóta nyertek még egy Majort a Vitalityvel, device kalandozott egyet a NIP-pel, Xyp9x és gla1ve pedig már-már kikoptak a profi mezőnyből.

Utóbbi két játékosnak lehet más lenne ma a helyzete, amennyiben nem írnak alá évekre az Astralisszal. Mert miután a karrierjük lefelé ívelő pályát vett és a dán orgnál kegyvesztetté váltak, nem igazolhattak el sehová, nem segíthettek más csapatokon úgy, ahogyan az idén Majort nyerő egykori kollégáik tették. Ezért június óta egyiküknek sem volt lehetősége játszani. És az igazat megvallva, benne volt a pakliban, hogy nem is akarnak már. Xyp9x játéka rém gyenge volt az utolsó egy évében és gla1ve irányítói képességei is igen kopottnak tűntek.

Ezeket olvastad már?

De miközben az emberek kezdtek megfeledkezni a legendás IGL-ről, ő serényen készült a nagy visszatérésre – legalábbis, ha hihetünk neki. A hétvégén ugyanis a semmiből bejelentette, hogy készen áll ismét egeret ragadni a kezébe:

„Néha egyet hátra kell lépni, hogy kettőt előre tudjunk. Végre úgy érzem, hogy ismét készen állok életem legjobb CS-jét játszani és visszatérni a szerverre. Bár továbbra is szerződésben állok az Astralisszal, megengedték, hogy más lehetőségek után nézzek, tehát nyitott vagyok az ajánlatokra.”

A játékos körüli csend és az utolsó mérkőzése óta eltelt idő miatt sokan úgy gondolták, hogy gla1ve karrierje lényegében véget ért. Ezért ugyan váratlan volt a bejelentése, az időzítése a legkevésbé sem. Jelenleg ugyanis minden csapat azt nézi, hogy hol lehetne fejleszteni a keretén, irányítóból pedig rendszerint kevés van a piacon, szóval lehet többen is nyitottak lennének gla1ve szolgálataira.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár