Magyarországon is eldult a YouTube adblocker ellenes hadjárata

Magyarországon is eldult a YouTube adblocker ellenes hadjárata

Ez a csata viszont még nem lefutott.

Nem nagyon tud jelenleg senki sem versenyre kelni a Youtube videómegosztó portállal, és ennek apropóján egyre inkább úgy érzi a platform, hogy ideje bekeményíteni. Néhány héttel ezelőtt már szárnyra kelt az a hír, hogy simán az 'ajtón kívül találhatja magát' az, aki adblockert, tehát valamiféle reklámblokkolót használ az oldalon. Nagy előnyben vannak itt a számítógépes felhasználók, hiszen a különböző böngészőkben ezt könnyűszerrel fel lehet telepíteni – bár telefonon is meg lehet oldani –, és onnantól kezdve szinte semmi nem zavarja meg a szórakozást. Ennek akarnak véget vetni, és nem is akármilyen módszert találtak ki ehhez. Eddig nagyjából arról lehetett hallani, hogy csak egy 5 másodperces figyelmeztetés jelent meg a videóknál, de aztán gond nélkül meg lehetett tekinteni a felvételt.

Ezeket olvastad már?

Mostanra viszont már nem ilyen kedves az oldal. A teszt fázis ugyanis véget ért, és szép lassan már mindenkinél el akarják érni, hogy hagyjanak fel a hirdetésblokkoló használatával, ha pedig nem tetszik a sok reklám, akkor fizessenek elő a premium szolgáltatásra. Már hazánkban is felbukkant a figyelmeztető szöveg, miszerint letiltja a felhasználónál a videólejátszást, ha nem tesz ennek érdekében lépéseket – ergo nem kapcsolja ki vagy szabadul meg a blokkoló applikációtól.

Természetesen a reklámblokkoló appot fejlesztők is észlelték a helyzet súlyosságát, ezért nyilvánvalóan nem hagyják magukat, így folyamatosan jönnek majd az újabb és újabb frissítések, hogy felvegyék a harcot a Youtube-bal. Ezért könnyen megeshet, hogy a szűrő egyik nap már nem működik, majd egy új verziónak hála néhany nap múlva már ismét kicselezi a reklámokat. Mindenesetre ezen felül érdemes lehet szem előtt tartani azt is, hogy a Youtube különböző csomagokat kínál a reklámmentes élményért cserébe:

A premium csomag havidíja 1790 forintba kerül és az alábbiakat tartalmazza:

  • Reklámmentesen és megszakítás nélkül lehet videókat nézni
  • Letölthetsz videókat, hogy később is megnézhesd őket offline vagy útközben
  • Lejátszás a háttérben (billentyűzár esetén továbbra is megy a videó)
  • Streamelheted kedvenc zenéidet reklámmentesen a YouTube Music alkalmazással

A családi csomag ugyanezt kínálja havi 2690 forintért, plusz az előfizetéssel egy háztartáson belül rajtad kívül öt (13 év feletti) családtag élvezheti a YouTube Premium előnyeit.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Idén is kiosztották az Év E-sportolója díjakat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H „Az Év E-sportolója 2023” díjakat. Évről évre azok a magyar sportolók jogosultak az elismerésre, akik hazai vagy nemzetközi csapatban képviselik a sportágat. Idén 18 kategóriában vehették át érdemeiket a digitális sport legjobbjai.