Végre elindulhat a The Last of Us második évadának forgatása?

Végre elindulhat a The Last of Us második évadának forgatása?

A premierre sajnos még várni kell kicsit.

A The Last of Us tavasszal jött, látott és győzött a rajongók szemében, hiszen az HBO-nak összejött az, ami másoknak évtizedek óta nem: sikeresen adaptáltak egy videójátékot úgy, hogy az a gamereknek és a laikusoknak is tetszen. Ezért a legkevésbé sem volt meglepő, hogy a stúdió berendelte a második évadot. Ellenben a hollywoodi sztrájkokkal, amelyek miatt hónapok óta áll a produkció.

Az alkotók már egészen jól álltak az előkészületekkel, amikor elindult a sztrájk. Éppen a casting kellős közepén tartottak, amikor ezt a munkafolyamatot is fel kellett függesztenie a stábnak. Mivel az Amerikai Írók Céhe (WGA) még a SAG-AFTRA által képviselt színészeknél hamarabb is szüntette be a munkát, a casting során rendes forgatókönyv sem volt. Szóval a jelentkezőknek a The Last of Us Part II című videojátékból vett oldalakat kellett felolvasniuk.

Ezeket olvastad már?

A sztrájkok elhúzódása miatt hónapok óta nehéz volt belőni, hogy mégis mikor jöhet majd a sorozat következő évada. De aztán szeptember végén már volt némi reménysugár, mert az írók megegyeztek a stúdiókkal és elindulhatott a munka a forgatókönyvön. Ekkor a The Last of Us showrunnerje, Craig Mazin a következőket mondta:

“Büszke vagyok arra, amit a WGA és a tagok elértek és persze izgatott is, mivel a megegyezés után újra kezdhetünk dolgozni a The Last of Us második felvonásán. Ugyan hivatalosan még nem ért véget a sztrájk, de abban a pillanatban amikor ez megtörténik, mi is kezdünk. Az új évad forgatása nemsokára kezdődik.”

Most pedig az HBO-t vezető Casey Bloys is jó hírrel szolgált. Egy tegnapi sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy 2024 elején végre elindulhatnak a munkálatok a sorozaton és leghamarabb 2025-ben ismét a képernyőre kerülhet a The Last of Us, amelyben az új szereplők mellett Joel és Ellie szerepében természetesen visszatér Pedro Pascal, valamint Bella Ramsey.

Kövess Minket!



Gamer szótár