Eldőlt, hogy ki lesz a főszereplője a következő Marvel's Spider-Man játékoknak

Eldőlt, hogy ki lesz a főszereplője a következő Marvel's Spider-Man játékoknak

A fejlesztő csapat tisztázta, hogy a Spider-Man 2 után ki lesz az első számú Pókember az általuk létrehozott univerzumban.

Az Insomniac Games végre megerősítette, hogy a Spider-Man 2 végén történt események után a két Pókember közül ki lesz az első számú hálószövő, aki gyakorlatilag a jövőben a főszerepet is megkapja majd a játékokban.

Ezeket olvastad már?

Mint manapság a legtöbb Marvel-alkotás esetében, a Marvel's Spider-Man 2 befejezése is sok mindent előkészít a jövőre nézve, és persze ugyanannyi kérdést hagy maga után, mint amennyi megválaszol. Az egyik legfontosabb dolog, amire a történet végén választ kaptunk, hogy melyik Pókember veszi át – elsősorban – New York város védelmét, amiről az Insomniac Games most további részleteket is elárult. Nem árt figyelembe venni, hogy cikkünk tartalma innentől kezdve SPOILEREKET tartalmaz.

Miután a játék nagy részében a szimbióta befolyása alatt állt és emiatt folyamatosan küzdött az identitásával, a Pókember 2. végén Peter Parker inkább szögre akasztja a maszkját. Ezt követően inkább az Emily-May Alapítvány felépítésére koncentrál. Így – egy időre – Miles Morales lesz New York egyetlen Pókembere, amit az is megerősít, hogy míg Peter MJ-vel marad, addig Miles tova indul és ismét nekilát hősies feladatának.

Bár ez egy elég konkrét befejezés volt, ami eléggé egyértelművé tette, hogy Peter Parker a következő Pókember-játékokban háttérbe szorul és végre a saját életével foglalkhat majd, a Marvel's Spider-Man 2 narratíváért felelős rendezője, Ben Arfmann és Brittney Morris író némiképp kiegészítette ezt a finálét:

„Mindig is természetesnek tűnt számunkra, hogy Miles lesz előbb utóbb az első számú Pókember. Azt hiszem, mindannyian tudtuk, hogy ez fog történni. Számomra ez Miles hatalmas fejlődését mutatja; a játék eleji küzdelmet felváltjt, hogy kitalálja mit akar kezdeni az életével. A végére pedig már Miles viseli a szívén a város megmentésének terhét, közben pedig még Pete-re is oda kellett figyelnie. A történet több pontján is előfordult, hogy Peter egyedül nem lett volna elég erős, hogy önmagát is ráncba szedje.”

Ha szeretnél te is pókhálón lengedezni a felhőkarcolók között, akkor irány a Konzolvilág!

Mindezek ellenére, csak azért, mert Miles lesz az Insomniac Games univerzumának fő Pókembere, még nem jelenti azt, hogy Peter Parkertől végleg búcsút inthetünk. A játék végéből és az Insomniac Games fejlesztőinek vallomásából világosan kiderül, hogy most tart egy szünetet és rendezi a saját életét. Na meg persze azt sem szabad elfelejteni, hogy Chameleon is tesz egy ígéretet, hogy Kraven emlékére elintézi őt, így nagyon valószínűtlennek tűnik, hogy Peter Parker Pókemberként sosem tér már vissza az Insomniac univerzumában.

Kövess Minket!



Gamer szótár