18

Elmúltál már 18 éves?


/
Négy csapat, de csak egy trófea! – Összeállt a TippmixPro CS2 Masters rájátszásának mezőnye

Négy csapat, de csak egy trófea! – Összeállt a TippmixPro CS2 Masters rájátszásának mezőnye

Magyarország négy legjobb csapata hamarosan összecsap a döntőbe jutásért – semmiképp se maradjatok le róla!

Nincs megállás, hiszen alig ért véget a TippmixPro CS2 Masters csoportköre, máris a nyakunkon a rájátszás! Az A-csoport küzdelmei után az elmúlt hétvégén a B jelzésű négyesfogat is eldöntötte, hogy a kik a legények a gáton és így már az is kiderült, hogy kik játszhatnak a torna következő szakaszában. De ne szaladjunk ennyire előre, előbb nézzük meg, hogy mi is történt a B-csoportban!

Míg az első TMP-hétvégén igen egyértelműen alakultak a nyitómeccsek, ezúttal kicsit több harciasság szorult a vesztes felekbe a versenynek ezen a pontján. Az MXM 7 kört is hozott a Lenovo Legion Honvéd elleni Bo1-ben, a HeatWawe Esport pedig sokáig vezetett, ám a második félidőben elfogyott a lendületük Anubis CT-oldalán a Békéscsabai E-sport Egyesülettel szemben. Az első továbbjutó helyért tehát a BEE és az LLH játszhattak, a csoport két favoritja.

A B-csoport első Bo3-jában Anubis, Ancient és Mirage maradtak benn a vétó során. Az gyorsan kiderült, hogy a Honvéd remek döntést hozott az első pálya kiválasztásakor, mert a szorosan indult első félidő végére 8:5-ös CT-oldalt sikerült összehozniuk, majd ebből az előnyből egy egyértelmű győzelmet tudtak kovácsolni és 13:6-ra nyertek. Persze emiatt még nem bízhatták el magukat, legalább egy pályát még be kellett húzniuk.

Ancientre érve tovább bonyolította az ügyet, hogy felébredt a BEE és pillanatok alatt 7:1-es T-oldali előnyt szereztek. Ezen a ponton többen is kételkedni kezdtek az LLH esélyeiben. De a játékosok nagyon jól kezelték a szituációt és zsinórban négy kört nyerve valamelyest behozták a lemaradásukat. A térfélcserét követően már fej-fej mellett haladtak a csapatok. 9:9-ig egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy ki nevet majd a végén. Ezután a Honvéd több szoros körből is győztesen jött ki, ezzel összetörve a BEE gazdaságát. Ennek köszönhetően 13:9-nél az LLH győzelmével és továbbjutásával ért véget a széria, míg a Békéscsabai E-sport Egyesület leesett az alsó ágra.

A BEE a HeatWawe és az MXM közti kiesési rangadó győztese ellen újból nekifuthatott a rájátszásba történő selejtezésnek. De amíg az a meccs nem ért véget, er9kék kénytelenek voltak a partvonalról figyelni a potenciális ellenfeleik összecsapását. Az alsóág első meccsén Anubis, Mirage és szükség esetén Nuke kerülhetett volna elő. De utóbbira nem látogattunk el ezúttal, mert a HeatWawe az első két pályán képes volt kigrindolni a győzelmet. Főleg Mirage-on volt nagy küzdelem a két csapat között, hiszen itt végül tripla hosszabbítást játszottak a felek, mire eldöntötték, melyikük a jobb.

Ezeket olvastad már?

A csoportkör utolsó mérkőzésén tehát a HeatWawe ellen kellett bizonyítania a Békéscsabai E-sport Egyesületnek. A csoport nyitómeccsének újrázásában martinezék fogtak jobb rajtot: Ancientön egészen 10:5-ig nem engedték ki az irányítást a kezükből. Ám az első fegyveres köröktől kezdve a BEE támadásai sikeresebbnek bizonyultak a védelem összjátékánál, így egy újabb hosszabbítást fogott ki magának a HeatWave, amelyet a legnagyobb bánatukra körgyőzelem nélkül veszítettek el 12:16-ra.

A HeatWawe-nek tehát azon Anubison kellett volna ezért visszavágnia, amit a nyitómeccsen nem tudtak megnyerni a BEE ellenében. A remények viszont gyorsan szertefoszlottak, mert egy 2:10-es CT-oldal után igen esélytelennek tűnt, hogy fordítani fognak. Mégis, a térfélcserét követően egy izgalmas comebackbe kezdtek és már-már karnyújtásnyira volt az egyenlítés, amikor a BEE képes volt 13:9-re lezárni a pályát. A Békéscsabai E-sport Egyesület ezzel 2-0-ra nyerte a szériát és megszerezte az utolsó kiadó helyet a rájátszásban.

A TippmixPro CS2 Masters rájátszása

A rájátszás mérkőzéseire szombaton és vasárnap kerül sor. November 10-én a RUBIK és a BEE, valamint a Spirit és a LLH összecsapásaival indul az ádáz verseny az Esport1TV Twitch csatornáján. Ezt követően a nyitómeccsek győztesei játszanak az első kiadó helyért a LAN fináléban. November 11-én pedig áttérünk az alsó ágra, ahol a felső ági döntő vesztese újra megpróbálhatja elérni a hőn áhított nagy döntőt!

Kövess Minket!



Gamer szótár