Egy új bejelentésnek hála Ghost Rider is csatlakozhat az MCU-hoz

Egy új bejelentésnek hála Ghost Rider is csatlakozhat az MCU-hoz

A Ghost Rider reboot most már sokkal valószínűbbnek hangzik az új MCU koncepciót követően.

Az megvan, hogy 2007-ben Nicolas Cage eljátszotta már a Szellemlovast egy mozifilmben, majd 4 esztendővel később megszületett egy folytatás is hozzá? Akkor ez a karakter ugyan még nem csatlakozhatott az MCU-hoz, de a rajongók egy ideje már szeretnék, ha ez megtörténne. A jó hír az, hogy eléggé megnőtt ennek az esélye, ugyanis a Marvelnél történő átszervezések és bejelentések nyomán végre Ghost Rider is felbukkanhat a stúdió filmes univerzumában.

Ráadásul van is miből meríteni, hiszen Szellemlovasnak több alteregója is van, Johnny Blaze-től kezdve Danny Ketch-en át egészen Frank Castle-ig – bizony a Megtorló (The Punisher) is lángolt már – lehet kikből válogatni a nagyvászonra. A korábbi két film esetében Blaze történetét mesélték el, azonban ezek még azelőtt készültek, hogy a karakter filmes jogai visszakerültek volna a Marvel Studioshoz.

Ezeket olvastad már?

Gabriel Luna ezután a Ghost Rider egy másik változatát, Robbie Reyes-t alakította a S.H.I.E.L.D. ügynökei című sorozatban. Miután a sorozatban a rajongók kedvenc karakterévé vált, úgy tűnt Reyes kalandja egy spinoff szériában folytatódhat, de ez végül sosem valósult meg. Mivel az Agents of S.H.I.E.L.D. nem tartozik az MCU tévésorozatai közé, hiszen nem a Marvel Studios gyártotta, a Ghost Rider hivatalosan továbbra sem mutatkozhatott be az MCU-ban. A stúdió új bejelentése viszont arra is utal, hogy a Szellemlovas előbb-utóbb ténylegesen is megérkezik az MCU-ba.

A Marvel nemrég arról számolt be, hogy a sorban következő sorozat, az Echo több szempontból is megtöri az eddigi trendet. Egyrészt a széria öt epizódból áll, ezért ez az eddigi legrövidebb MCU-sorozat, másrészt ez az első a sorban a Marvel Spotlight égisze alatt készülő alkotásoknak. A Marvel Studios Streaming, Television és Animation vezetője, Brad Winderbaum elmondása szerint ez az új irány lehetővé teszi számukra, hogy több önálló projektet is megvalósítsanak, az Echo pedig az első példája egy olyan történetnek, amelyet a nézők anélkül is teljesen megérthetnek, hogy más MCU-alkotásokat is pótolniuk kellene. A Marvel Spotlight kisebb sztorikat mutat majd be a nagyobb volumenű és a folytonosságra építő produkciók mellett, ami tökéletes Ghost Rider számára. A Szellemlovas egyébként is elég szorosan kapcsolódik a Marvel Spotlight bannerhez, ugyanis először a Marvel Spotlight 5. számában jelent meg 1972-ben.

Kövess Minket!



Gamer szótár