Már tudjuk, hogy ki dobta le az első atomot a Fallout-univerzumban

Már tudjuk, hogy ki dobta le az első atomot a Fallout-univerzumban

Majdem 30 éve találgatunk már, de most megvan a pontos indok.

A Fallout-sorozat már több mint 25 éve a gaming-világ egyik alapköve. A sikere ugyan a Fallout 76 kiadásának idején rendesen megbicsaklott, de azóta sikerült kiköszörülni a csorbát és a legújabb rész végre tényleg egy méltó folytatás. Csak kár, hogy anno sietni kellett és egy félkész terméket raktak elénk. De a bukta akkor sem a sztori miatt volt, ami egyébként az egyik legszerteágazóbb, legérdekesebb, legdepresszívebb, leginkább rejtélyekkel teli lore, amit valaha játéknál láttunk. 

Azt tudjuk, hogy a Fallout egy alternatív idősíkja a saját világunknak. Valamikor a 2. Világháború után az emberiség fő energiaforrása az atom lett. Szinte még a legkisebb háztartási gépbe is azt pakolták és persze az autókat is ez hajtotta. Persze a hihetetlen mennyiségű energia ugrásszerű fejlődést hozott a tudományban és, ahogy az várható volt és a hidegháború egy hatalmas fegyverkezési versenybe torkollott. Ennek pedig az lett a vége, hogy valaki ledobta az atomot, amire számtalan válaszcsapás érkezett és beköszöntött a nukleáris tél. Amit viszont nem tudtunk eddig, hogy ki nyomta meg először a gombot. De most ez is kiderült, az első bombát Kína indította útjára, mert az Egyesült Államok nem hagyott fel a biofegyver kísérleteivel. Erről nemrég Tim Cain, a játék egyik alkotója beszélt nemrég:

“Azért mi kaptuk az első rakétát, mert a biofegyverek fejlesztése az egész világon illegális volt és Kína rájött, hogy mi éppen az FEV-vel kísérletezünk. Akkor azt mondták, hogy abba kell hagynunk, de mi ehelyett csak eldugtuk egy másik helyen.”

Az FEV remélhetőleg minden rajongónak ismerős. Ez a Forced Evolutionary Virus, amitől az emberek szuper-mutánsokká változtak. Arról pedig mindannyian tudjuk hogy ugyan gyógyszernek készült, de igazából csak szörnyetegeket teremtett.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár