A Stranger Things véget ér, de az univerzuma tovább él

A Stranger Things véget ér, de az univerzuma tovább él

Úgy tűnik, a Stranger Things a végéhez közeledik, hiszen David Harbour is megerősítette, hogy az 5. évad lesz a finálé.

Ez a sorozat vált az egyik legnépszerűbb alkotássá a Netflixen, és hatalmas rajongótábort gyűjtött össze az évek során. 2016-ban indult, és nem kellett sok idő ahhoz, hogy széles körben felkeltse az emberek figyelmét az egyedi történetének köszönhetően. Azonban, mint minden, ez a produkció is készen áll arra, hogy az ötödik évaddal végül lezárjon egy történetet.

Ezeket olvastad már?

A Stranger Things egy Hawkins nevű kitalált kisváros életére és annak a The Upside Down nevű alternatív dimenzióval való kapcsolatára összpontosít. A széria felvonultat drámai, horror és sci-fi elemeket is, azonban elsősorban a titokzatos sztorija miatt szippantotta be a nézők tömkelegét. Tette mindezt úgy, hogy a főszereplői között találunk egy csapat gyermeket, akik szerves részévé válnak az eposznak.

Az előzmények mellett a másik fontos tényező, ami a Stranger Things-et olyan izgalmassá teszi, az az ikonikus karakterek. Jim Hoppertől kezdve Elevenen át a rajongók kedvencéig, Steve Harringtonig, ez a széria a legemlékezetesebb tévésorozat karaktereket formálta meg. Azonban minden jónak vége szakad egyszer, bár erről már korábban is lehetett hallani, hogy az ötödik évaddal véget is egyben a sorozat, most a Jim Hoppert játszó David Harbour is kifejtette ezt:

„A Netflix spin-offokat készít a jövőben... de a történet, amit elkezdtünk, egy teljes történet.”

Bár David Harbour megerősítette, hogy az első évaddal elstartolt, és az egész Upside Down-saga egy teljes történet, a készítők természetesen nem mondanak le a spin-offokról sem. Ez hozta magával azt a gondolatot is, hogy vajon a Netflix tervezi-e a Stranger Things univerzumát amolyan MCU szerűen kibővíteni?

Egy rakás spin-offról már korábban is beszámoltak, hogy fejlesztés alatt áll, bár ezekről egyelőre nem látott napvilágot sok friss információ. Az élőszereplős tervek mellett egy ugyanebben az univerzumban játszódó animációs spin-offról is beszélnek, tehát jó néhány koncepcióra számíthatunk a jövőben, annak ellenére, hogy Jim Hopperék története véget ér.

Kövess Minket!



Gamer szótár