Ez történik, ha Kodzsima Hideo lát egy jó és egy rossz filmet

Ez történik, ha Kodzsima Hideo lát egy jó és egy rossz filmet

Nem csak játékfejlesztőként, filmkritikusként is megállja a helyét a Metal Gear és a Death Stranding atyja.

Mi tagadás, Kodzsima Hideo korunk egyik legnagyobb művésze a videójáték-iparon belül. A Metal Gear és a Death Stranding atyja azonban nem csak a játékokért van oda, hanem a filmekért is: gyerekkora óta szinte mindent megnéz és sokáig még a rendezés is izgatta őt, ami hatással volt és van a videójátékos karrierjére is. Igaz, a filmes ambícióit manapság leginkább csak a Twitteren éli ki, de ebből legalább olyan remek pillanatok születnek, mint most is, amikor két egymást követő napon megnézte A gyilkost, majd a Marveleket.

Előbbi film ugyan sokak tetszését nem nyerte el, Kodzsimának kifejezetten bejött. Azt írta róla, hogy az alapötlet szerinte kicsit egyszerűnek tűnt, ezért alacsonyabb elvárásai voltak, de aztán meglepte őt a film a hangulattal, a zenével és Michael Fassbender játékával, szóval az elsőtől az utolsó percig behúzta őt. Végül még hozzátette, hogy sajnálja, amiért nem moziban nézte meg, viszont mindenkinek ajánlja és már várja a folytatást, ha lesz, mert ez egy erős IP lehet még.

Ezeket olvastad már?

Ezzel szemben tudjátok mit írt a mester a Marvelekről? Nos, egyszerűen annyit, hogy látta IMAX 3D-ben! Tett még mellé négy képet, hogy ne legyen túl unalmas a posztja és ennyiben is hagyta. Amit egyébként teljesen megértünk, hiszen a számok alapján rajta kívül nem sokan váltottak jegyet a filmre és a többieknek sem tetszett igazán.

Kövess Minket!



Gamer szótár