Ridley Scott visszautasított egy szuperhősfilmet, majd szétoltotta a műfajt

Ridley Scott visszautasított egy szuperhősfilmet, majd szétoltotta a műfajt

Most sem kertelt, és őszintén elmondta a véleményét.

Ridley Scott két dologhoz biztosan nagyon ért, remek filmeket készít és nem fogja vissza magát, ha be kell szólni valakinek. Az Oscar-jelölt rendező elárulta, hogy kapott egy ajánlatot egy szuperhősös alkotás kapcsán, de ő gondolkodás nélkül nemet mondott rá.

„Nem, köszönöm. Ez nem nekem való.”

Ezeket olvastad már?

Azt azonban már nem mondta el, hogy melyik Marvel vagy DC film rendezői székét kaphatta volna meg.

Scott – aki olyan filmekről ismert, mint a Gladiátor, az Alien, a Szárnyas fejvadász 2049 és a Black Hawk Down – hozzátette, hogy már készített néhány szuperhősfilmet, legalábbis az ő meghatározása szerint egyes projektjei kimerítik ezt a fogalmat.

"Szerintem Sigourney Weaver szuperhős az Alien filmekben. Russell Crowe szintén szuperhős a Gladiátorban. Harrison Ford pedig szuper antihős a Szárnyas fejvadászban. A különbség az, hogy ezeknek a történetei kibaszottul jobbak.”

A rendezőt alapvetően nagyon nem rajong a szuperhősfilmeket tömörítő műfajért, de azért volt néhány jó Batman-film szerinte, miközben az 1978-as eredeti Supermanért egyenesen rajong.

"Van ez a szuperhősök bálványozása, ami valójában csak kiterjeszti a képregények világát. Ebből kiindulva nagyon nehéz megírni egy képregényes történetet, és sikeresen megvalósítani azt a filmvásznon. Ezzel együtt én nem vagyok szuperhősrajongó, bár régebben imádtam a képregényeket. Ahogy vizuálisan egyre fejlettebbek vagyunk, szerintem vicces módon minden egyre kevésbé lesz valóságos. És most úgy tűnik, hogy ez egy ürügy lett a színészek számára, hogy sok pénzt keressenek mellékesen szuperhősöket alakítva.”

Azok után nyílt meg ebben a témában, hogy Jeremy Allen White (Shameless - Szégyentelenek) nemrég arról számolt be, hogy eléggé zavarja az a gondolat, hogy egy Marvel-filmben való szereplés egyesek szerint ma már a színészi karrier csúcsát jelenti.

Ridley Scottnak több nagyszabású projektje is készülőben van, köztük a Napóleon – melyet hamarosan a mozikban is bemutatnak –, illetve a WGA és a SAG-AFTRA sztrájkjainak végeztével nekiláthat a Gladiátor 2 forgatásának is.

Kövess Minket!



Gamer szótár