Berobbant az új PlayStation, de egyelőre megosztja a közösséget

Berobbant az új PlayStation, de egyelőre megosztja a közösséget

Vannak jó tulajdonságai, de jelenleg nem mindenkit nyűgözött le a Sony új találmánya.

A hagyományos konzolok néhány év alatt meghódították a világot, manapság pedig el sem lehetne képzelni nélkülük a videójátékozást. A kézi változat ugyan régen menő volt és elterjedt, a technika fejlődésével és az okostelefonok elterjedésével némileg háttérbe szorult, de ez nem jelenti azt, hogy ne próbálkoznának a gyártók mindig valami újjal. Most épp a Sony állt elő a kézikonzoljával, a portable PlayStation nem egészen azt az utat folytatja, amit a PSP és a PS Vita kitaposott, de ez nem is feltétlenül baj.

Ezeket olvastad már?

A Portal névre hallgató eszköz leginkább a PS5-öt hivatott kiegészíteni, már csak azért is, mert a használatához kelleni fog egy konzol is, viszont legalább TV nélkül is elmerülhetnek a rajongók a kedvenc játékaikban. A masina már elérhető, és ennek apropóján jó néhányan le is tesztelték már, véleményüket pedig a legnagyobb médiumok szerencsére nem tartották magukban.

A beszámolók előtt megosztjuk veletek azt is, hogy milyen fontos paraméterei vannak a PS Portálnak:

  • 8 colos LCD kijelző
  • 1080p-ben képes a 60 fps-re
  • PULSE Explore™ vezeték nélküli fülhallgató

Polygon:

Pontszámot ugyan nem adtak, és a tesztük alapján arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg csak egy bizonyos rétegnek lesz kifizetődő a PS Portal. A működése és a kézikonzol teljesítménye hozza a jelenleg elvárható szintet, azonban az egyik nagy aggályuk, hogy a streaming továbbra sem működőképes, ha olyan játékot néz ki magának valaki, amihez fontos a pontos input.

Engadget:

Állításuk szerint a PS rajongóknak lesz benne örömük, főleg azért, mert hordozható és ezzel bárhol fel lehet csapni a PS-t, de nem a legegyszerűbb a csatlakozás, és a 200 dolláros árat sokkalják azért, amit jelenleg kínált az eszköz. 100-ból 68 pontra értékelték.

Techradar:

„A PlayStation Portal egy briliáns kézi játékeszköz. Kiváló a maga nemében, ergonomikus kialakítással és formával, csodálatosan fényes képernyővel és számos PS5-ös funkcióval, amelyek alapfelszereltségként járnak hozzá. A Portal nélkülözhetetlen PS5 kiegészítő a Remote Play felhasználók és azok számára, akik többet szeretnének kihozni a konzoljukból, szóval csak ajánlani tudjuk.”

Kotaku

„Bár vannak olyan finomítások, amelyeket szeretnék látni az elkövetkező hetekben és hónapokban, eddig eléggé lenyűgözött minket a Portállal töltött idő. Körülbelül hat órát játszottunk egyetlen feltöltéssel, és még mindig van egy sávnyi akkumulátor-üzemidőm. Ez egy megbízható, 200 dollár alatti ajándék is lehet bárkinek, aki imádja a videójátékokat és emellett a TV előtt is sok időt tölt.”

Inverse:

„Jelenlegi formájában a PS Portal olyan, mint egy partitrükk. Lehet, hogy újdonságként megveszel egyet, hogy megnézd, milyen, de a kapcsolati problémák miatt nagyon nehéz zökkenőmentesen játszani rajta. Határozottan úgy érzem, mintha egy felesleges kiegészítő lenne: jó, ha van, de egyelőre nyugodtan kihagyhatod.”

Kövess Minket!



Gamer szótár