A barátainkkal együtt is játszhatunk majd The Sims 5-öt?

A barátainkkal együtt is játszhatunk majd The Sims 5-öt?

A The Sims 5 egyik kreatív vezetője mesélt a potenciális új játékmódról.

Már jó ideje tudjuk, hogy Project Rene kódnéven készül a The Sims 5. Szeptemberben például azt is elárulta róla az Electronic Arts, hogy az eddigi legjobb életszimulátorukat teljesen ingyen letöltheti majd bárki a megjelenés napjától kezdődően. Illetve ezt megelőzően már arról is beszéltek a fejlesztők, hogy mennyivel intelligensebbek lesznek az NPC-k és mennyire látványos lesz a játék.

Most pedig Lyndsay Pearson, a Maxis egyik kreatív vezetője egy interjúban bedobott egy váratlan infót arról, hogy milyen új funkciók kerülhetnek be a The Sims 5-be, amivel a játék hatalmas közösségét azonnal felcsigázta. Pearson szerint ugyanis jön a multiplayer mód, amely során a barátainkkal együtt fedezhetjük fel a játék világait:

Ezeket olvastad már?

„Egyértelműen be akarjuk vezetni a multiplayert. És nem a nagy, ijesztő, ugorj be egy rakás ismeretlen közé jellegű multiplayert. Inkább egy olyat, ahol te és a barátaid játszotok együtt. Igen sokféle irányba elmehetünk innen, szóval több megközelítést is vizsgálunk.”

Pearson szerint a Maxisnál nagyon élvezik a különböző megközelítések vizsgálatát, mert „a közösségi kifejezés annyi mindent jelenthet”. Az interjú során Pearson a multiplayer egy potenciális megoldására példaként az Animal Crossingot hozta fel. Ebben a játékban minden játékos megépítheti a maga szigetét, majd a többiek meglátogathatják azt. Persze ez még nem jelenti azt, hogy így fog kinézni a The Sims 5 multija, ez csak egy a sok lehetőség közül. De bármi is legyen a végén a megfejtésük, mindenképp érdekes lesz látni, hogy hogyan dobja fel majd a több mint húszéves franchise-t a többjátékos mód.

Kövess Minket!



Gamer szótár