Feketebetűs nap a Star Wars rajongók számára: lelőtték a legvártabb játékot

Feketebetűs nap a Star Wars rajongók számára: lelőtték a legvártabb játékot

Úgy tűnik végül sosem kapjuk már kézhez egy legendás régi klasszikus felújított változatát.

„Bármi, amit mondok a játékkal kapcsolatban, címlapra kerül.” – mondta a médiától megfáradt Embracer vezérigazgatója, Lars Wingefors a Star Wars: Knights of the Old Republic remake-ről szóló kérdésre válaszolva, amikor csütörtökön egy értekezlet során érdeklődtek nála. Alapvetően ez érthető, mivel nem lehet könnyű állandóan szembenézni ugyanazokkal a kérdésekkel. Ettől függetlenül ez a projekt hihetetlenül felcsigázta a rajongókat, hiszen a legtöbben már alig várják a megjelenését, miközben hónapok óta hallgat a kiadó a játékkal kapcsolatban, ez pedig egyre nagyobb bizonytalanságot szül az interneten.

Ezeket olvastad már?

Az utolsó megbízható információ, ami a KOTOR remake-ről kiderült, sem volt már túl biztató. Még 2022 augusztusában a Bloomberg egyik jelentése gyakorlatilag arról számolt be, hogy bajban van a játék, melyet először 2021-ben jelentették be. Elvileg elkészült egy belsős demó, aminek köszönhetően még rosszabb lett a helyzet, mert – enyhén fogalmazva – nem nyűgözte le a befektetőket az Aspyr Media munkája, ezért átadták a fejlesztési munkálatokat a Saber Interactive-nak. Aztán szeptemberben a Sony fokozta a pánikot, miután eltávolították a KOTOR remake trailert az internetről. Ekkor már lehetett sejteni, hogy valami tényleg nagyon nincs rendben a játékkal.


Pedig mennyire jó trailerrel jelentették be két esztendővel ezelőtt...

A legszomorúbb az egészben, hogy a Knights of the Old Republic továbbra is minden idők egyik legkedveltebb RPG-je. Rengeteg ember lenne kíváncsi a KOTOR remake-re, de nem hogy bíztató információval nem tudunk szolgálni, hanem egyenesen lesújtó sorok következnek. A Star Wars: Knights of the Old Republic remake halott. Legalábbis ezt mondta Jeff Grubb, a Giant Bomb munkatársa a Game Mess Mornings péntek reggeli műsorában.

„Csak szeretném tisztázni, hogy mi ezen a játékon jelenleg nem dolgozunk. Sőt, a játékon semmilyen módon, semmilyen stúdió nem dolgozik.”

Egy halvány reménysugár még maradt, miután Grubb a műsor során azért azt is megemlítette, hogy a játék akár el is költözhet a Saber Interactive-tól.

Kövess Minket!



Gamer szótár