Megjött az új életszimulátor, ami még a The Sims-t is odaveri

Megjött az új életszimulátor, ami még a The Sims-t is odaveri

Ha valaki szerette a The Sims szériát, akkor ezt egyenesen imádni fogja.

Miután évtizedekig uralta az életszimulátorok műfaját, az EA "The Sims" sorozatának végre komoly konkurenciája akadt: az inZoi. A kiadó – Krafton – egy átfogó játékmenet-bemutatóval szemléltette, hogy mire számíthatunk a közelgő szuper-ambiciózus szimulációs játékban. A bonyolult karakteralkotástól kezdve a példátlanul részletes kidolgozásig túl jónak tűnik ez a program ahhoz, hogy igaz legyen.

Az inZoi egy életszimulátor, gyakorlatilag egy Sims 2.0. Létrehozhatunk egy egyéni avatárt vagy másnéven "Zoi"-t, akivel aztán nekivághatunk a virtuális életüknek. Mindenféle dolgot beállíthatunk, de teljes mértékben testreszabhatjuk a testünket, illetve egyéni személyiségjegyekkel is elláthatjuk a karakterünket. A világban pedig számtalan dolog vár ránk, saját lakásunk megszerzésétől kezdve, a munkahelyek felfedezésén át a szeretteinkkel való kapcsolatok kialakítása is fontos tényező lesz. Az inZoi-ban bizony melót kell vállalni, hiszen pénz kell a megélhetéshez. Az egyik Zoi pedig jobb lehet egy-egy munkában, mint a többi, olyan tényezőktől függően, mint a viselkedés, vagy akár a fizikai tulajdonságok, például a fittségi szint.

Ezeket olvastad már?

Van lehetőség egy előre elkészített otthonba vagy egy saját telekre is beköltözni, amelyek aztán szabadon módosíthatóak. Természetesen ingaltanunkat is abszolút a saját szájunk íze szerint formálhatjuk és csinosíthatjuk. Mondanunk sem kell, hogy szinte a legapróbb részletekig meg lehet változtatni mindent, ehhez pedig elképesztő sok elem áll rendelkezésre a játékban. Karaktereink kapcsolatba léphetnek egymással, megismerhetnek másokat, és élhetjük az életüket. Ez azt jelenti, hogy eltölthetjük az időnket a családunkkal és a barátainkkal, új barátokat szerezhetünk a munkahelyen, sőt, még a szerelem is ránk találhat, továbbá örökbe fogadhatunk háziállatokat is. Azt viszont senki ne gondolja, hogy mindig minden idilli lesz ebben a világban, hiszen bármikor előfordulhatnak balesetek, belefuthatunk rossz kapcsolatokba, és a dráma sem kerül el majd minket.

Ami a látványt illeti, az inZoi az eddigi legjobban kinéző játék a műfajban. Ez nem a véletlen műve, hiszen a Krafton az Unreal Engine 5 motorját használja a fejlesztés során, ezért elképesztő részletes és gyönyörű világot kapunk. Mindez ráadásul a valós helyszínek által inspirált városokban játszódik, így nem hiányozhatnak a modern felhőkarcolók és a festői, otthonos kertvárosok sem. Ha pedig ez még mindig nem lenne elég, akkor a játékban jelen van a dinamikus időjárás, előfordulhatnak nagyobb tömegek és még sok más is, amelyek mindegyike igyekszik szinesíteni a virtuális életet.

Amiről pedig még nem beszéltünk az az, hogy az inZoi-ban a karaktereink még meg is halhatnak betegség vagy egyéb balesetek miatt. Azonban még hosszú út áll előttünk mire mindezeket megtapasztalhatjuk. A játékot ugyanis még csak egy éve fejlesztik, tehát egyelőre még nem tudni, hogy mikor kaphatjuk készhez ezt a fantasztikus életszimulátort.

Kövess Minket!



Gamer szótár