Elon Musk a világ egyik legjobbjának vallja magát egy nepszerű FPS játékban

Elon Musk a világ egyik legjobbjának vallja magát egy nepszerű FPS játékban

Legalábbis fiatalabb korában nagy ász volt az egyik legnépszerűbb lövöldözős címben.

A világ legismertebb milliárdosa, aki a legtöbb esetben szinte semmit nem hagy szó nélkül, most arról is beszámolt, hogy egykor a világ egyik legjobb Quake-játékosa volt, és pénzt is nyert versenyen. Bizony, nem másról van most szó, mint Elon Muskról, akiről, mint kiderült az FPS játékokban is igen tehetséges. Ez nyilván úgy hangzik, mintha egy haverod vágna fel egy ilyen sztorival a harmadik korsó sör után, de Elon Musk története Lex Fridman műsorában hangzott el. A beszélgetés során Musk tágabb értelemben vett játékszokásairól is beszélt, de szóba került az is, hogy a Diablo 4-ben druidájával képtelen volt legyőzni Lilithet.

Ezeket olvastad már?

„A démonok megölése egy videojátékban megnyugtatja a démonokat az elmémben...
...és igen, a Gyűlölet (Hatred) legyőzése az Örök Birodalomban a legnehezebb harc a videójátékban, mint ahogyan az életben is.

52 éves vagyok, így a reflexeim már nem olyanok, mint régen, de egy életen át videójátékoztam. Egy időben talán az egyik legjobb Quake-játékos voltam a világon. Valójában pénzt is nyertem az egyik első fizetős esport-versenyen az Egyesült Államokban, azt hiszem az egy négyfős csapatokból álló Quake-bajnokság volt és másodikak lettünk.

Én voltam a második legjobb a csapatban, és a legjobb ember... tulajdonképpen mi nyertünk, mi lettünk volna az elsők, de a csapat legjobbjának a számítógépe a játék felénél összeomlott, így be kellett érnünk a második hellyel. De kaptam érte pénzt meg mindent. Szóval alapvetően a képességeim megvannak. Bár, tudod, manapság már nem vagyok olyan friss.”

Az interjút követően persze nem kevés ember gúnyolódik Muskon a grandiózus Quake-képességeiről szóló állításai miatt. Bár kétségtelen, hogy Musk a beszélgetésben némileg túlzott, de az kétségtelenül igaz, hogy valóban sokat tolta a Quake-et, méghozzá nagyon jó játékosokkal. És bizony néhányan emlékeznek is rá. Három évvel ezelőtt például DJWheat is készített egy interjút Dennis 'Thresh' Fonggal. Fong az esport úttörője, és méltán nevezhető a '90-es évek legjobb Quake-játékosának, aki még John Carmack Ferrari 328-as autóját is megnyerte egy 1997-es versenyen.

„Elon Musk nagy játékosként volt ismert, és ugyanarra a Quake szerverre jártunk fel játszani. Szinte minden nap láttam őt: Zip2 volt a felhasználóneve.”

Kövess Minket!



Gamer szótár