Megépítette a legjobb gaming PC-t, de tényleg megérte?

Megépítette a legjobb gaming PC-t, de tényleg megérte?

Te mennyit költöttél a mostani gépedre?

Aki gamer, az pontosan tisztában van azzal, hogy a lehető legjobb élményhez egy megfelelő vasra igenis szükség van. Rengeteg mindentől függ azonban, hogy a legdurvább és legdrágább hardverek beletuszkolása egy házba összességében végül milyen eredménnyel zárul. Tegyük fel, hogy nincs pénzügyi akadálya, hogy összerakj egy kifejezetten videójátékozáshoz haznált eszközt, te mit pakolnál bele?

Ezeket olvastad már?

Egy brutál gamer PC, nem túl brutál kihasználása

Egy lelkes játékos, aki a hétköznapokban rengeteget foglalkozik munka szinten a számítógépekkel úgy döntött, hogy most tényleg mindent belead abba, hogy kimaxolja az FPS-t. Az alábbi alkatrészekből rakta össze a szörnyetegét:

  • Processzor: AMD Ryzen 7950X3D
  • Videokártya: AMD Radeon RX 7900 XTX
  • RAM: 32 GB DDR5
  • Háttértár: 2 TB Samsung 980 Pro SSD
  • Alaplap: ASUS ROG Crosshair X670E

Ez az összeállítás tényleg mindenre elég manapság, ugyanis a lehető legjobb CPU + GPU kombóval rendelkezik AMD-fronton, valamint 32 GB RAM-nál persze lehet többet pakolni az alaplapra, de csak játékhoz felesleges. A Windows 11 feltelepítése után jött a finomhangolása a hardvereknek, hogy tényleg optimálisan, zajtalanul, de mégis piszok gyorsan végezzék el a számításokat. Miután mindennel végzett a tesztelő, végre jöhetett maga a játék.

1440p, azaz UHD-felbontásban indította el a Hogwarts Legacyt maximális grafikai beállítások mellett, de nem sokkal később rá kellett jönnie, hogy ő nem ezt kereste valójában. A tökéletes látvány csak egy dolog, ennél azonban sokkal többre van szükség ahhoz, hogy élvezd azt, amikor játszol. Nem véletlen sikeres a mai napig a Heroes of Might & Magic 3, a League of Legends, World of Warcraft, a Diablo II és a StarCraft. Csak néhány példa arra, amikor maga a hardver a háttérbe vonul, ugyanis az élmény felülír mindent. Természetesen el lehet fogadni azt, ha valakinek a 4K 120 FPS hajszolása jelenti az örömöt a legújabb Alan Wake 2-ben vagy Cities Skylines II-ben. A gaming akkor is gaming marad, ha egy kenyérpirítón játszol Aladdint, vagy egy paksi atomerőművel a hátad mögött Aknakeresőzöl. Mindig úgy építs vagy válassz PC-t, hogy az a te elvárásaidnak feleljen meg. Ne próbálj csak azért többet és jobbat, mert a "trendek" ezt diktálják!

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.