Játéknak indult, de többen is megsérülhettek a valódi Squid Game valóságshowban

Játéknak indult, de többen is megsérülhettek a valódi Squid Game valóságshowban

Nyerd meg az életed: A kihívás egy új versenyshow a Netflixen. A forgatás során viszont történtek olyan dolgok, amelyek miatt betámadta néhány játékos a készítőket.

A Squid Games: The Challenge (magyar fordításban: Nyerd meg az életed: A kihívás) egy új, versenyzésre épülő televíziós show, amelyet a Netflix Squid Games című drámája ihletett. Azonban úgy tűnik, hogy a műsor néhány résztvevője komolyabban is megsérült, emiatt pedig szeretnének elégtételt kapni a szolgáltatótól.

Ezeket olvastad már?

A beválogatott játékosoknak részről-részre ki kell hozniuk magukból a maximumot, ha szeretnék megnyerni a széria végén a 4,56 millió dolláros fődíjat. Természetesen a feladatok rengeteg kihívás elé állítják a versenyzőket, hiszen ki kell dolgozni a legjobb stratégiákat a győzelem érdekében és eközben senkiben sem bízhatnak meg teljes mértékben. Alig indult el viszont ez az új sorozat a streamingplatformon, rögtön problémák adódtak vele.

A Forbes által közzétett információk alapján két ismeretlen játékos azzal fenyegetőzik, hogy beperli a Netflixet és kártérítést követel a forgatások során történt sérüléseik miatt. Olyan nem kívánt hatásokról számoltak be az érintettek, mint a hipotermia és az idegsérülés. A szériát még az év elején készítették el az Egyesült Királyságban, és a nyilatkozatok szerint a "Red Light, Green Light" játék közben jártak pórul az említett személyek. Ennél a feladatnál a versenyzőknek egy pályán kell átkelniük, azonban ha a bemondó azt közli, hogy "piros lámpa", meg kell állniuk. A sérülések pedig amiatt keletkeztek, mert sok időt töltöttek a 'hideg környezetben és a fájdalmas stresszhelyzetben'.

Néhány hónappal azután nyújtották be a keresetet, hogy a Netflix közzétette: három versenyző is orvosi ellátásban részesült a királyi légierő egykori bedfordi bázisán zajlott forgatások alatt. A Variety is beszámolt arról, hogy a Squid Games: The Challenge versenyzői nem voltak valami jó véleménnyel a Netflixről az "embertelen" forgatási körülmények miatt, és elmondásuk alapján jó néhány dolognak semmi köze nem volt a műsorhoz. A versenyzőknek még csak nem is fizettek a részvételért, és állítólag azt mondták nekik, hogy a forgatás körülbelül két órába telik majd, sokan azonban közel hét órán át forgattak – ráadásul nagyon hideg időben készültek a felvételek az Egyesült Királyságban, ahol a hőmérséklet egészen 0 fokig csökkent.

Egyelőre nem világos, hogy a Netflix hogyan kezeli majd az ügyet, vagy a versenyzők valóban megteszik-e a következő lépést, és tényleg perelnek. Ez azonban nem annyira meglepő, hiszen a Squid Games: The Challenge-t azóta támadják, amióta a sorozat forgatása befejeződött. Mindezek a sérelmek pedig simán megakadályozhatják a Squid Games: The Challenge második évadának megszületését.

Kövess Minket!



Gamer szótár