Ezt is megértük: A mikrotranzakciók már LOPÁSNAK számítanak

Ezt is megértük: A mikrotranzakciók már LOPÁSNAK számítanak

Damoklész kardja csak arra vár, hogy lesújtson a nyerészkedőkre.

Hatalmas változások előtt áll a videójátékok iparága, legalábbis erre lehet következtetni abból a bírósági keresetből, amelyet a Take-Two ellen nyújtottak be. Az igazságszolgáltatásnak el kell hamarosan döntenie azt, hogy a mikortranzakciók bizonyos formái tényleg lopásnak számítanak-e, ha igen, akkor milyen szankciókat kell kiszabni azokra, akik ezekkel a módszerekkel élnek.

Ezeket olvastad már?

De miért számít lopásnak a mikrotranzakció?

A potenciális per során arra kell választ találni, hogy az NBA 2K-játékokban található virtuális fizetőeszköz, az ezzel történő vásárlások, valamint ezeknek a megvásárolt tartalmaknak az újabb verziókra történő "utaztatásának hiány" együttesen kimeríti-e a lopás tényállását. Az biztos, hogy a világ legnépszerűbb kosárlabdás programját többször támadták már amiatt, hogy nemes egyszerűséggel virtuális kaszinókra húznak rá egy skint, ami véletlen az éppen aktuális számozású NBA-re hasonlít. 

A Take-Two emellett abban a tekintetben is keresztbe tesz a gamereknek, hogy elég gyorsan lekapcsolja a már elavult változatok szervereit, vagyis kényszeríti arra konkrétan a rajongókat, hogy megvegyék a sorban következő, AAA-kategóriás folytatást. A keresetet Kalifornia államban nyújtotta be egy kiskorú, akit az édesanyja képvisel az igazságszolgáltatás előtt. Ha a tisztességtelen üzleti gyakorlat bebizonyosodik, akkor nehéz idők várnak a Take-Twora, valamint a már felépített üzleti modellre, ami már évek óta millió dollárokat termel a kiadónak.

Te játszottál már valaha NBA 2K-játékkal?

Kövess Minket!



Gamer szótár