Lehúzták, pedig a Five Nights at Freddy's még a Super Mario rekordjait is megdöntötte

Lehúzták, pedig a Five Nights at Freddy's még a Super Mario rekordjait is megdöntötte

Mindenkit meglepett a videójáték-adaptáció elképesztő népszerűsége.

A kritikusok szinte elküldték melegebb éghajlatra a filmet, a Five Nights at Freddy's mégis szép csendben rekordokat döntöget, és mostanra már a Super Mario Bros.: A film (The Super Mario Bros. Movie) egyik mérföldkövét is túlszárnyalta. A 2023-as év két legnagyobb videojáték-adaptációja az esztendő legnagyobb dobásának bizonyult, pedig első körben nem tűnt egyértelműnek a dolog. Míg a legtöbben arra számítottak, hogy az Illumination animációs Mario-filmje uralni fogja a jegypénztárakat, ahogyan azt eddig tette, a Five Nights at Freddy's kasszasikere meglepetésként hat. A PG-13-as horror világszerte 130 millió dollárt hozott a nyitóhétvégéje során, ami abszolút meghaladta a várakozásokat, és már a premier gyakorlatilag nyereségessé tette a produkciót az Universal és a Blumhouse számára.

Ezeket olvastad már?

Azért is elképesztő ez a teljesítmény, mert a Universal egyszerre adta ki a filmet streaming-en és a mozikban. Az meg persze már sosem derül ki, hogy vajon a film még ennel is jobban teljesített volna-e a kasszáknál, ha nem kerül ki egyből a Peacock oldalára is. A Five Nights at Freddy's nem csak a mozikban tarolt, de az első öt nap nézettsége alapján minden idők legnézettebb filmjévé vált a platformon. Az új streaming-rekord annál is inkább figyelemre méltó, mivel itt is Super Mario Bros.: A film volt a korábbi csúcstartó.

Nem kis eredmény, hogy itt is ekkora sikert aratott Five Nights at Freddy's a Peacockon, főleg úgy, hogy a Super Mario Bros.: A film jelenleg a második legnagyobb bevételt termelő alkotása 2023-ban a több, mint 1,3 milliárd dollárral. Ráadásul A FNAF egy PG-13-as horrorfilm, amely egy olyan sorozaton alapul, amely közel sem olyan népszerű, mint a Mario. Érdemes megjegyezni, hogy a Super Mario film streaming-kiadására nem volt akkora az érdeklődés, mint egy vadonatúj produkció esetében, mivel a mozis bemutatóját követően csak jóval később érkezett meg a Peacockra. De ha figyelembe vesszük, hogy az animációs családi filmek gyakran uralják a streaming-szolgáltatásokat, akkor az a tény, hogy a Five Nights at Freddy's megelőzte a híres vízvetetékszerelőt, az óriási diadal.

Kövess Minket!



Gamer szótár