Most akkor felélesztik Vasembert az MCU-ban vagy nem?

Most akkor felélesztik Vasembert az MCU-ban vagy nem?

Sokan szeretnék a rajongók közül is, ha Vasember ismét felbukkanna az MCU-ban, méghozzá Robert Downey Jr. alakításában.

A Vanity Fair-ben nemrég megjelent egy Robert Downey Jr-ról szóló címlapsztori, amelyben a Marvel Studios elnöke arra is kitért, hogy vajon feltámasztják-e Vasembert/Tony Starkot a Bosszúállók: Végjátékban bekövetkezett halálát követően.

„Megőrizzük azt a pillanatot, és nem nyúlunk hozzá újra. Mindannyian nagyon keményen dolgoztunk hosszú éveken át, hogy eljussunk odáig, ezért soha nem szeretnénk ezt bármilyen módon visszacsinálni.”

Ezeket olvastad már?

Robert Downey Jr. a 2008-as Vasember című Marvel-filmben debütált az MCU-ban, bár azt talán kevesen tudják, hogy majdnem elbukta a szerepet az akkori hírneve miatt. 1996 áprilisában ugyanis letartóztatták heroin, kokain és egy töltetlen fegyver birtoklásáért. Feige azonban felidézte, hogy ő és Jon Favreau rendező kifejezetten azt szerették volna, ha Robert Downey Jr. alakítaná a címszereplő szuperhőst a filmben.

„A Marvel igazgatótanácsa egyszerűen csak ideges volt, hogy a jövőbeli filmjeikben minden zsetonjukat egy olyan emberre tegyék fel, akinek a múltban voltak komolyabb jogi problémái. Nem voltam túl jó – és még mindig nem vagyok az – abban, hogy elfogadjak egy nemet válaszként. De persze nem is verem a mellkasomat, hogy megpróbáljam érvényesíteni az akaratomat. Próbálom kitalálni, hogyan lehetne a lehető legvilágosabban érthetővé tenni mások számára, hogy miért kellene egy bizonyos irányba haladnunk. És ekkor merült fel a próba ötlete.”

Júniusban a Marvel Studios korábbi elnöke, David Maisel is azt állította, hogy Feigenek kulcsszerepe volt abban, hogy meggyőzte a Marvel igazgatótanácsát, miszerint Robert Downey Jr-t vegyék fel a másik jelöltjük, Timothy Olyphant helyett.

„Az igazgatótanács őrültnek tartott, hogy egy függő kezébe adjam a cég jövőjét. Végül segítettem nekik megérteni, mennyire nagyszerű is volt Downey Jr. a szerepre. Emellett mindannyian bíztunk benne, hogy tiszta, és tiszta is marad.”

A színész ezt követően 11 év alatt kilenc Marvel-filmben is szerepelt azóta. A Vanity Fairnek adott interjújában Feige még azt is megosztotta, hogy Downey Jr. milyen jó volt mindenkivel, és mennyire támogatta a társait a Marvel alkotások során.

„Viccelődtünk, és azt mondtuk, hogy Robert a színészosztály vezetője, mert ott mindenki felnézett rá.

Mindenkit a szárnyai alá vett, de nem alárendelt értelemben. Egyszerűen csak a szószólójukká vált.”

Kövess Minket!



Gamer szótár