Semmit nem tudunk a PC-s GTA 6-ról, de nem kell aggódnunk!

Semmit nem tudunk a PC-s GTA 6-ról, de nem kell aggódnunk!

Jaj a PC-sek megint rosszul járnak... vagy mégsem?

A terv az volt, hogy ma délután 3 órakor mutatkozzon be a GTA 6. Nem jött össze! Valaki már tegnap éjszaka (magyar idő szerint) kiszivárogtatta az előzetest. A Rockstar azonnal elkezdte űzni a videót a neten, de persze nem tudták megállítani a terjedését, így néhány perc után inkább beleálltak a témába és kidobták saját maguk az előzetest, fél nappal az előre tervezett dátum előtt.

Alighanem kiderítik majd, hogy ki volt a szivárogtató, de ami sokkal fontosabb, hogy végre itt a GTA 6, itt az első előzetes, ami azonnal levett minket lábunkról!

Máris elkezdte döntögetni a rekordokat a játék, óriásit megy az első trailer a YouTube-on, egyszerűen mindenki imádja és mindenki látni akarja. Akad azonban egy bökkenő, hol a PC-s verzió? Az előzetesben nem tértek ki erre, a Rockstar hivatalos sajtóközleményében már igen. Ott csak és kizárólag a konzolos megjelenésről beszélnek, PC-s verzióról szó sincs. Azonnal beindult persze a PC-s tábor lesajnálása, mondván, hogy jön a konzolok kora és még a GTA 6 is konzol heavy lesz... Nem árt azért néhány dolgot észben tartani.

Pontosan tudja a Rockstar, hogy nem packázhatnak a közösségükkel, nem hagyhatják ki a PC-s tábort a buliból, mert az könnyen a végüket jelenthetné. A Rockstarról se legyen illúzióink, náluk is mindenki szereti a pénzt. A GTA jelenleg meghaladt a 190 millió eladott példányt, ami persze az összes platformra értékesített példányszám összesen, de ebből is óriási részt vesz ki a PC-s tábor. Bolondok lennének nem kiadni PC-re, hiszen az súlyos dollármilliókat jelent a cég számára.

Végül de, nem utolsó sorban. Emlékeztek mi volt 2013-ban? A GTA 5 esetében másfél évet kellett várni a PC-s verzióra, 2013 ősze helyett csak 2015 tavaszán jelent meg. De amikor megjelent... maradjunk annyiban, hogy nem véletlenül terjedt el a "kösz a bétatesztet Xbox- és PlayStation-játékosok" beszólás, a PC-s GTA 5 ugyanis valami egészen elképesztő volt, egy teljesen új szint a 2013-as konzolos verzióhoz képest.

A nyakunkat rá, hogy a GTA 6-ból is lesz PC-s verzió és a nyakunkat rá, hogy a GTA 6 PC-s verziója is mérföldekkel lekörözi majd a konzolos változatot. Csak győzzük kivárni a megjelenést!

A GTA 6 valamikor 2025-ben érkezik PS5-re és Xbox Series X/S-re.

Kövess Minket!



Gamer szótár