Mindenidők legnagyobb üzlete lehetett stavn és jabbi kivásárlása

Mindenidők legnagyobb üzlete lehetett stavn és jabbi kivásárlása

Ennyi pénzért már nem NiKot, hanem NiKokat vehettek volna a dánok!

Nagy huzavona és dráma után az Astralis megegyezett a Heroickal stavn és jabbi kivásárlásáról. A hír igen meglepő volt abból a szempontból, hogy ennek következtében még sikerült cadiaNt is elveszítenie a Heroicnak. Amiatt viszont mégiscsak érthető volt a fejlemény, hogy a játékosokról már hetek óta tudtuk, hogy a koppenhágai szervezetnél akarnak kikötni és nem lesznek hajlandóak még majdnem egy éven át a Heroicban játszani.

Mint azóta kiderült, az Astralisnak nem kevés pénzébe került ezt a kellemetlen helyzetet rendeznie. A HLTV Confirmed című podcastban ugyanis Striker megerősítette, hogy a két játékosért összesen 1,5-2 millió dollárt fizetett a dán org a norvégoknak. Csakhogy ezt kontextusba helyezzük: néhány évvel ezelőtt a G2 kb. 1 millió dollárért szerezte meg NiKot, a világ egyik legjobb riflerét!

Ezeket olvastad már?

Azt persze nem tudhatjuk, hogy pontosan milyen számok és feltételek voltak a két játékos szerződésében, ami végül ilyen nagyságrendű kivásárlási árat eredményezett. De az biztos, hogy nem akar azonnal megtérülni a befektetés. A Virtus.pro elleni debütjüket úgy bukták el, hogy igazából egy-egy kört leszámítva egyáltalán nem tűntek versenyképesnek az új szerzemények. A Heroic meg is ragadta az alkalmat, hogy viccet űzzön mindebből és az alábbi képet tették ki X-en/Twitteren az Astralis veresége után:

Borítókép: Astralis

Kövess Minket!



Gamer szótár