Twistzz elárulta, hogy miért hagyta ott a FaZe-t

Twistzz elárulta, hogy miért hagyta ott a FaZe-t

Nehéz tárgyalásokon van túl a Liquid legújabb szerzeménye, miközben a FaZe felállásáról kiderült, hogy szinte lehetetlen az eladásuk.

Hosszú várakozást követően a múlthéten végre összeállt az új Liquid. Hatalmas potenciál van a csapatban, ami egyrészt köszönhető cadiaN érkezésének, másrészt Twistzz visszatérésének is. Utóbbi játékos esetében már-már áldozathozatalnak tűnhet az, hogy a legjobb CS2-es csapatból egyszercsak átváltott egy olyan orghoz, ami 2019 óta nem sok vizet zavart a nemzetközi porondon. De az átigazolásával egyidőben a HLTV-n megjelent interjúsorozatból kiderült, hogy azért ez jóval összetettebb volt ennél. Egyáltalán nem az ilyenkor megszokott dumák miatt távozott a FaZe-től, nem a honvágy miatt döntött így, és nem is amiatt, hogy kivel akar vagy nem akar együtt játszani.

Mint az interjúból megtudtuk, egyrészt a FaZe nem akart időben tárgyalni vele és egészen egyszerűen lejárt a szerződése, ezért nem érezte magát biztonságban. Másrészt kiderült, hogy mikor kellett döntést hoznia és ez alapján igen nyilvánvaló, hogy jósként sanyarú karrier várna Twistzzre. Harmadrészt ott lehet a háttérben az is, hogy a FaZe a GameSquare-felvásárlás miatt meg akar szabadulni a csapattól és Twistzzel a fedélzeten ez szinte lehetetlen lett volna. Persze a fontos döntéseket a játékos maga hozta meg, de nehéz nem úgy érezni a szavai alapján, mintha a szervezet nem is akarta volna maradásra bírni őt.

Ezeket olvastad már?

A tárgyalásokról és a sikerekről

„Furcsa volt. Azt gondolom, onnan indult a dolog, hogy a FaZe nem igazán akart belevágni a tárgyalásokba. Most már tudom, hogy ők egyszerűen így szokták csinálni és nagyon sajnálták is a dolgot, de a szerződésem már lényegében lejárt, mire beszélgetni kezdtünk. Technikailag valamikor szeptemberben járt le a szerződésem. Annak idején a Liquidben már hat, akár hét hónappal korábban elindultak a tárgyalások, míg a FaZe-zel hetek voltak hátra a szerződésem végéig. Egy hónapon át nem kommunikáltak velem erről és ebben a hónapban, valamikor a közepén mondtam azt a FaZe-nek, hogy nézzétek, kapom az ajánlatokat, tudnom kell, hogy mi történik, hogy maradhatok-e vagy mi lesz. Mire választ kaptam, addigra igen mélyen benne voltam a tárgyalásokban a Vitalityvel és a Liquiddel.

Nehéz volt. Sydney előtt hoztam meg a döntésem, ugyebár szeptember előtt történtek a tárgyalások, még azelőtt, hogy versenyeken játszottunk volna. A csapatom már tudott erről Sydney előtt, ezért is volt nagyon furcsa a sok sikerünk. Mondhatni, ez volt az igazi CS-s utolsó tánc [utalva a Chicago Bulls 1997-98-as szezonjára és az arról készült dokumentumfilmre], mert a csúcson ért véget. Ami nekem fontos volt, hogy a csapat tagjai ne érezzék rosszul magukat azért, ami történik. Biztosan szomorúak miatta, de ők is tudják, hogy hatalmas dolgokat értünk el együtt. Kijátszottuk a Counter-Strike minden szintjét, szóval még sokáig meg fogom becsülni ezt a csapatot, valamint nem tervezem elveszíteni őket barátként sem.”

A döntés meghozásáról

„Nem volt mindig egyszerű. Néha kételyeim voltak és megkérdeztem volna, hogy vissza lehet-e még fordulni vagy hogy mennyire köteleztem el magamat? De nem lehetett. Sokkal korábban kellett volna visszacsinálnom, még azelőtt, hogy bármilyen versenyt is nyertünk volna és a CS2 előtt nem teljesített olyan jól a csapatunk. Úgy érzem, hogy a csapatoknak van egy szavatossági ideje, hogy meddig lehetnek még jobbak. Talán az én hibám, hogy nem hittem abban, hogy az új játékban jobbak leszünk, de olyan csapatot akartam, aminek fiatalabb az irányítója és a magja, szóval hosszútávon is működik. Karrigan a legjobb most, de ne felejtsük el, hogy 33 éves. Lehet családot akar majd alapítani vagy akármi mást csinálni, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan bele akar vágni ebbe is. Az esportolók elég nehezen küzdik le az idő múlását, szóval valami fiatalabbat, hosszútávon is működőt akartam.

Még mielőtt Sydney véget ért volna, 100%-osan meg kellett erősítsem a döntésem. Emlékszem, volt egy este, azt hiszem az elődöntők előtti este, amikor azt mondták, hogy hajnali ötig döntenem kell. Ott ültem a hotel előtt, ránéztem a telefonomra, már hajnali négy volt és közben nagyon mélyen elmélkedtem arról, hogy mégis mi a fenét csináljak. Nagyon át kellett gondoljam. De végül ott és akkor dőlt el, hogy a Liquidet választom. Őszinte leszek, nehéz volt, mert hiába mondtam a verseny előtt nekik azt, hogy határozott vagyok, a fejemben ez addig nem dőlt el. Csak a megérzéseimre hallgattam korábban, amikor a karrierem következő lépéséről döntöttem.

A FaZe csapatának eladásáról

„Egy másik furcsaság Sydney során az volt, amikor kiderült a GameSquare-felvásárlás, ez is ott motoszkált a fejemben, nehéz volt. Még most is gondolok rá, hogy jó lett volna látni, mi lesz ebből, hogy ha új orgot kellett volna keresnünk, akkor az milyen út lett volna. Ugyanakkor, és most nem mindenki nevében beszélek, a csapatban néhányaknak egészen friss, hosszú szerződése volt és azt mondták, ha újraszerződöm, akkor exponenciálisan megnő a csapat értéke. A szám, amit hallottam, ember, az egy elég komoly befektetés lett volna egy csapatért cserében. Tudjátok, hogy a Gambit egy millió körül adta el a felállását... Haver, ez vagy tízszer annyiba került volna. Nehezen tudom elképzelni, hogy létezik olyan szervezet, ami annyit fizetne. Persze a világ jelenlegi legjobb CS-s ötösét veszed meg, de ugyanakkor azt is látni kell, hogy mennyire hosszútávú az, amit veszel.”

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár