The Day Before: A játék sosem készült MMO-nak, egyszerűen hazudtak róla

The Day Before: A játék sosem készült MMO-nak, egyszerűen hazudtak róla

A kezdetektől fogva átverés volt a The Day Before és ezt csak az nem látta, aki nem akarta észre venni!

Oldalakat lehetne megtölteni azzal, hogy mennyire rossz a The Day Before. Hogy mennyire üres, hogy mennyire lelketlen, unalmas, bugos, csúnya és ötlettlen, de össze lehet foglalni egyetlen szóval is a játékot: átverés. A The Day Before egyszerűen a játékosok szemébe hazudott, sőt, úgy tűnik, hogy a Fntastic vezetősége még saját embereiket is átverte. Megszólalt most ugyanis egy olyan személy, aki a játékon dolgozott, állítása szerint a The Day Before sosem készült MMO-nak.

Pedig a kezdetektől fogva annak hirdették. A The Day Before az első naptól kezdve egy zombis túlélő-MMO-nak adta el magát, végül azonban egy a végtelenségig csupaszított extraction shooterként jelent meg. Érthető a játékosok felháborodása, rengetegen azonnal visszakérték a pénzüket, sőt, hála a Steamnek már akkor is visszakapod a The Day Before-ra költött 40 euród, ha több, mint 2 órát játszottál a programmal.

Mint most kiderült, sokszor maguk a fejlesztők sem tudták mit is csinálnak pontosan. A DualShockers-nek névtelenül nyilatkozott egy a játékon dolgozó fejlesztő, aki szerint a játék sosem volt MMO!

„Sosem gondoltam, hogy ez egy MMO. Senki sem tudja a csapatunkból, hogy miért hívták MMO-nak. Ez mindig is egy TPS-shooter volt, minimális co-op elemmel, de sosem voltak benne RPG-elemek. Egy ideig terveztünk skilleket, de sosem valósultak meg. Sosem építettünk be RPG-elemeket és az sem volt tervben, hogy a világ nagyobb legyen vagy, hogy egyszerre többen legyenek benne. Mindig is az volt a terv, hogy a szerverek maximum 100 játékosnak adnak majd helyt, ez nem egy MMO. Nincsenek raidek, nincsenek klánok, egyszerű és pici zárt hubok vannak."

Na nem mintha ez sokat javítana a fejlesztők helyzetén, akik 5 évet dolgoztak egy üres programon, aminek nagyja bárki által megvásárolható Unreal Engine assetekből lett összerakva, nulla kreativitással. Az viszont biztos, hogy a The Day Before örökbe beírta magát az emlékezetünkbe, mint a modern gaming egyik igazi szégyenfoltja.

Kövess Minket!



Gamer szótár