James Gunn nem érti a Shazam 2 stáblista utáni jelenetét

James Gunn nem érti a Shazam 2 stáblista utáni jelenetét

Éppen ezért valószínűleg a kukában landol majd ez is a jövőre nézve.

James Gunn ahogy megérkezett a DC filmes univerzumának élére alaposan rendet vágott, és nem titkolt célja volt az első pillanattól kezdve, hogy teljesen újjáépíti a franchise-t. Ennek apropóján megvált szinte minden korábbi hősétől, köztük például Henry Cavill Supermanétől is, és egy merőben más oldalról igyekszik majd bemutatni a kriptoni jövevényt a Superman: Örökségben (Superman: Legacy). Cavillen kívül egyébként Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller és Ray Fisher sem ölti már magára korábbi szerepét, tehát a nagytakarítás az tényleg megtörtént.

Ezeket olvastad már?

Most pedig egy újabb karakter és annak filmjével kapcsolatban is megszólalt Gunn, de sok jóval nem szolgált a rajongóknak. A David F. Sandberg által rendezett Shazam! Az istenek haragja (Shazam! Fury of the Gods) végén lévő stáblista utáni jelenet elvileg kapcsolódott volna a már épülő DCU-hoz, azonban Gunn egyszerűen nem tud vele mit kezdeni.

A Shazam folytatásának a lezárásaként láthattuk, amint Emilia Harcourt (Jennifer Holland) és John Economos (Steve Agee) Amanda Waller (Viola Davis) kérésére megpróbálják meggyőzni Billy Batsont (Zachary Levi), hogy csatlakozzon az Igazság Társaságához (Justice Society). Emilia és John a Peacemaker főszereplői, ami azért fontos, mert a 2. évad az újonnan létrehozott DCU-ban játszódik már. Ennek apropóján a Threads-en egy rajongó megkérdezte Gunnt, hogy ez The Rock visszatérését is jelentheti-e a DCU-ba Black Adamként? Bár Gunn nem válaszolt erre a konkrét kérdésre, de azért megjegyezte, hogy mennyire élvezte a jelenetet, bár egyáltalán nem értette a logikát benne, amiért Emilia és John az Igazság Társaságába toboroz.

„Nem az én döntésem volt, és nem én írtam – bár akkor jelent meg, amikor éppen csak elkezdtem dolgozni a DC-nél, szóval a felvétel jóval megelőzött engem, és bár szerintem szórakoztató volt, fogalmam sincs, miért szeretnék felvenni ezeket a karaktereket a JS-hez.”

Gunn korábban megerősítette, hogy John Cena (Peacemaker) és Viola Davis (Amanda Wallerje) megtartják a szerepüket a DCU-ban, bár lehet, hogy lesznek változtatások a haldokló DCEU-ban látott változatokhoz képest. Arról viszont egyelőre nem nyilatkozott biztosan, hogy Shazam felbukkan-e a jövőben az ő projektjeibe, és az sem derült ki, hogy Zachary Levinek van-e még esélye visszatérni ebben a szerepben. Levi persze korábban megosztotta azt rajongóival, hogy szeretné folytatni a szuperhős karrierjét, de tisztában van azzal is, hogy a Shazam 2. részével elbúcsúzhatnak tőle. Főleg, mivel Az istenek haragja a kasszáknál is csúnyán leszerepelt.

Kövess Minket!



Gamer szótár