Megérte várni a GTA-trilógia második eljövetelére

Megérte várni a GTA-trilógia második eljövetelére

A két évvel ezelőtti változathoz képest ég és föld a különbség az újrakiadás látványában és minőségében.

Nem csoda, nem ámítás: a Netflix Gaming megcsinálta azt, amit a Rockstar Games és a Grove Street Games nem tudott két évvel ezelőtt. A múlthéten ugyanis a streaming platform kínálatában is megjelent a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition és a felhasználók visszajelzései alapján ez a kiadás most tényleg olyan lett, mint amilyet 2021-ben vártunk.

Nem szeretnénk senkiben sem rossz emlékeket idézni, de elkerülhetetlen, hogy röviden felelevenítsük, milyen is volt a definitív változat megjelenése. Egyrészt mind a három játék borzalmasan nézett ki. Mintha valaki ráengedett volna valami mesterséges intelligencia alapú filtert az egyik szabad délutánján és aztán ennyiben is hagyta volna a munkát. Másrészt tele voltak olyan bugokkal, amelyek szinte játszhatatlanná tették őket. Ehhez képest most a Netflix nyomására sikerült úgy rendbetenni a trilógiát, hogy nem csak szép lett, már-már bugmentes is az első reakciók és összehasonlító videók alapján. Ezért is kár, hogy csak iOS-re és Androidra jelent meg ez a változat, másra meg lehet nem is fog soha.

Ezeket olvastad már?

Ami biztosan segített, hogy a Netflix egy teljesen másik céget kért fel a felújításhoz: a Grove Street helyett ezúttal a Video Games Deluxe dolgozott a GTA III, Vice City és San Andreas feltámasztásán. Róluk azt érdemes tudni, hogy annak idején ennek a csapatnak a magja felelt az L.A. Noire fejlesztéséért, valamint a nyomozós játék VR-ra szánt változatáért is. De szavak helyett inkább nézzétek meg, hogy miért is méltatjuk most őket:

Kövess Minket!



Gamer szótár