Volt alkalmazottja szexuális zaklatással vádolja Vin Dieselt

Volt alkalmazottja szexuális zaklatással vádolja Vin Dieselt

Egy több, mint egy évtizeddel ezelőtt történt eset miatt kerülhet bajba a sztár.

Viharos egy esztendőnek lehetünk szem és fültanúi, Hollywoodban pedig egyre több olyan ügy lát napvilágot, melyben hírességeket perelnek zaklatás vagy bántalmazás miatt. Jonathan Majors esetében például kiderült, hogy valóban ő volt a ludas, ezért nem csak a Marvel stúdió rúgta ki, hanem még börtönbe is kerülhet – bár ez utóbbit valószínűleg megússza.

Most egy másik nagy név is a figyelem középpontjába került, ugyanis Asta Jonasson benyújtott egy keresetet a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságra melyben azt állítja, hogy a Halálos iramban franchise első számú embere falhoz szorította őt, majd nem csak megfogdosta, de a szeme láttára maszturbált is. A dokumentumban megnevezi Vin Diesel One Race Films nevű cégét, amely állítólag azért rúgta ki őt, mert ellenállt a közeledésének, illetve, hogy eltussolják a dolgot.

Órákkal később Samantha Vincent – a One Race elnöke és Diesel testvére – felmondott neki. Állítólag azt mondta neki egy telefonhívásban, hogy a cégnek nincs szüksége extra segítségre, annak ellenére, hogy kevesebb mint két hete kezdett náluk. Mindez 2010 szeptemberében történt az atlantai St. Regis Hotelben.

„Az üzenet egyértelmű volt. Ms. Jonassont azért rúgták ki, mert bátran ellenállt Vin Diesel szexuális zaklatásának. Vin Dieselt meg fogják védeni, és a szexuális zaklatását eltussolják.” – áll a keresetben, amely megjegyzi, hogy korábban dicséretet kapott a munkájáért a nő.

Ezeket olvastad már?

Bryan Freedman, Diesel ügyvédje egy nyilatkozat formájában közölte, hogy ügyfele kategorikusan tagadja ezeket a vádakat.

Jonasson a Halálos iramban: Ötödik sebesség című film forgatásán segítette Diesel munkáját, és a feladatai közé tartozott a bulik megszervezése, a sztár kísérgetése, illetve meg kellett tennie a megfelelő intézkedéseket, hogy ne készülhessenek fotók a színészről ezeken az összejöveteleken. A nő azért döntött úgy, hogy több, mint 10 évvel az esetet követően lép a nyilvánosság elé a történtek miatt, mert egyre több zaklatási ügy kapott nyilvánosságot az elmúlt időszakban, valamint az ehhez kapcsolódó jogszabályi környezet is megváltozott.

Jonasson többek között szexuális zaklatás, nemi alapú diszkrimináció, ellenséges munkahelyi környezet és megtorlás miatt nyújt be keresetet. Meghatározatlan összegű kártérítést kér a megaláztatásért, érzelmi stresszért, valamint a mentális és fizikai fájdalomért.

Kövess Minket!



Gamer szótár