Minden, amit már tudni lehet a Cyberpunk 2077 folytatásáról

Minden, amit már tudni lehet a Cyberpunk 2077 folytatásáról

Az elmúlt évek egyik legjobb RPG-je megkapja a folytatást, ez biztos.

A szerepjátékok rajongóit kifejezetten elkényeztették a fejlesztők az elmúlt hónapokban. A fantasztikus Elden Ring, Marvel's Spider-Man 2, Legend of Zelda: Tears of the Kingdom és Baldur's Gate 3 mellett több tucat órára el lehetett merülni a Starfield hatalmas univerzumában, de Night City sem hagyott pihenőt a legnagyobb hírnevet hajszoló zsoldosok számára. Bár a Cyberpunk 2077 meglehetősen döcögősen indult világhódító útjára, de a folyamatos javítások, az 1.5-ös, 2.0-s és 2.1-es frissítések, valamint a pazar Phantom Liberty DLC után a valaha volt legjobbak között kell immár emlegetni a CD Projekt RED alkotását nyílt világú RPG-k műfaján belül. A videójátékos iparágában az utóbbi években egyre nagyobb és nagyobb befolyást szerző lengyel csapat már arra koncentrál, hogy méltó folytatást kapjon V egyedülálló kalandja.

Ezeket olvastad már?

Mit lehet tudni a Cyperpunk 2077 második részéről?

A narratíváért felelős igazgató, Igor Sarzyński kifejezetten sokat elárult arról, hogyan készül a színfalak mögött az Orion, a sci-fi videójáték hivatalos folytatása. Nagyjából úgy kell elképzelnetek a programozók mindennapos tevékenységét, ahogy a The Witcher és a The Witcher 2: Assassins of Kings között ez már egyszer megtörtént. Ez azt jelenti, hogy nem az alapokról gondolják újra a terméket, hanem egyszerűen csak valami szebbet, jobbat, komplexebbet és szórakoztatóbbat szeretnének létrehozni. A stílus, Night City dizájnja, a zene, a remek átvezető videók és a játékstílusok az alapjátékban azonnal megfelelően működtek, a karakterfejlődés, az NPC-kkel való interakciók, valamint az optimalizálás azonban több időt vett igénybe.

Ennek megfelelően már tudják a fejlesztők, hogy mire kell majd nagyobb hangsúlyt fektetniük az előkészületek során. Ami biztos, hogy az Orionért ugyanaz a Gabe Amatangelo felel majd az igazgatói pozícióban, aki a Phantom Liberty formájában egy tényleg elképesztő kiegészítővel lepte meg a gamereket. Azt még mindig nem lehet azonban készpénznek venni, hogy szakítana a csapat a kizárólagos FPS-nézettel, ahogy azt például láthattátok már korábban például a Skyrimben és a Starfieldben. Egyelőre az is egy gigantikus kérdőjel, hogy mikor lesz arra kapacitása a CD Projekt REDNEK, hogy a rengeteg "witcheres" projekt mellett a megfelelő erőforrást allokálják a CP2077 folytatására. Ha tippelni kéne, akkor valamikor 2027 környékén jelenhet meg az "Orion", ugyanis 2025-ben először a Polaris, a The Witcher 4 lehet majd az a játéka a lengyeleknek, ami letarolhatja a piacot.

Az Orion hivatalosan is fejlesztés alatt áll jelenleg, egyelőre még a "konepcionális tervezési szinten" tart a folyamat Adam Badowski COO jelentése alapján, vagyis kifejezetten messze van az, amire az első képekkel és videókkal találkozhattok.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések