Árat emel az Amazon, ha nem akartok reklámokat nézni

Árat emel az Amazon, ha nem akartok reklámokat nézni

Ezek szerint Jeff Bezosnak már kevés a bevétel a streaming oldalról.

Amikor a Netflix elindult, nagyon rövid idő alatt nagyon népszerű lett. Ebben szerepet játszott, hogy fent volt szinte minden érdekes film és sorozat, nem kellett reklámokat nézni és ehhez még egy relatíve olcsó előfizetői-díj is párosult. Pont ezért az oldalra több millióan regisztráltak, aminek az lett az eredménye, hogy a nagy kiadók rájöttek, hogy ebben bizony jócskán van pénz. Azóta lett nekünk egy HBO Max, egy Disney+, egy Amazon Prime és a sort még nagyon sokáig folytathatnánk. Viszont ennek az lett az eredménye, hogy a tartalom mindenhol felhígult, hiszen hasonlóan a kábel-csatornákhoz itt is kialakult az exkluzivitás és bizonyos tartalmakat, csak bizonyos oldalon lehetett megnézni. Ennek pedig nyilvánvalóan az lett az eredménye, hogy az előfizetők száma a kezdeti lelkesedés után, meredeken zuhanni kezdett. Ezért először jött a Netflix jelszó megosztás elleni kampánya, ami meglepő de működött, majd később a Disney jelentette be, hogy jönnek a reklámok, ha a felhasználók nem hajlandóak magasabb díjat fizetni, na ez már nem jött be annyira. 

Most pedig egy újabb oldal jelentette be, hogy változtat az árszabáson és a mostani alapcsomagok tulajdonosainak, ha nem fizetnek többet, reklámokat kell nézniük. Ebben a pillanatban ez még csak az Egyesült Királyságban lép életbe hivatalosan, de szerintem mindannyian meglepődnék, ha ez csak ott indulna el. Az angol előfizetés most nagyjából 9 fontba kerül (kb. 4000 Ft/hó), ha ezen nem változtat a felhasználó, akkor automatikusan kapja majd a hirdetéseket. Viszont abban az esetben ha hajlandó még fizetni 2.99 fontot (kb.1300 Ft/hó), akkor kihagyhatja az idegesítő intermezzókat.

Ugyan nem örülünk neki, de sajnos várható volt, hogy valaminek változnia kell a streaming-piacon. A különböző jelentések alapján 2023-ban egyedül a Netflixnek sikerült profitot termelnie, a Disney+-ról felhasználók milliói tűntek el, az Amazon és az HBO pedig ugyan nem vesztett túl sok embert, de szignifikáns veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni. Hogy 2024-ben mit hoz majd ez a piac, nem tudjuk. De valami most megmozdult és nem valószínű, hogy jövőre lenyugszik. A kiadóknak már nyűg fenntartani az oldalakat, de aki ki tud tartani, amíg a konkurencia összedől, az nagyot nyerhet. Addig is kik húzzák majd a rövidebbet? Sajnos mi!

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár