Ez az a sorozat, ami még Nic Cage-t is a TV elé szögezte

Ez az a sorozat, ami még Nic Cage-t is a TV elé szögezte

És a nagyvászon helyett a kisképernyőn szeretné folytatni karrierjét.

Nicolas Cage úgy döntött, hogy itt az ideje elköszönni a filmek világától és áttérni a sorozatokra. Az Oscar-díjas színész egy nemrégiben adott interjúban azt mondta, hogy néhány év múlva már csak tévézni akar – hacsak nem jön valami nagyon különleges forgatókönyv vagy valamelyik kedvenc nagyvásznas szerepét nem gondolják újra egy remek koncepcióval.

Ezeket olvastad már?

Cage korábban nem igazán nézett televíziót, de a fia végül tavaly meggyőzte őt, hogy érdemes leülnie a Breaking Bad elé – amely akár még folytatást is kaphat. A sorozat teljes egészében beszippantotta Cage-t, aki nem is fukarkodott a jelzőkkel és egyenesen csodálatosnak nevezte az alkotást. Nem csak lenyűgözte a széria, hanem fel is keltette benne az érdeklődést a minőségi sorozatok iránt.

„Szeretnék más formátumokat is felfedezni. Nagyon elkezdett érdekelni a televíziózás és a streaming. Láttam dolgokat, amiket ezáltal meg lehet csinálni a karakterekkel, ráadásul sokkal több ideje van minden szereplőnek kifejeznie magát. Láttam Bryan Cranstont egy órán keresztül egy bőröndöt bámulni a Breaking Bad egyik epizódjában. Egy játékfilmben erre nincs időnk, így talán a televízió a következő és egyben legjobb lépés számomra. Majd meglátjuk.”

Ami a filmezést illeti:

„45 év után, amikor több, mint 100 filmben ezt és ezt csináltam, úgy érzem, nagyjából mindent elmondtam, amit a mozival át akartam adni. Emelt fővel szeretnék távozni és azt mondani: 'Adios'. Azt hiszem, talán még három-négy film van bennem mielőtt eljutok idáig, és aztán remélhetőleg formátumot váltok, hogy a színészi játékomat más módon is kifejezhessem.”

Cage elvileg már a legutóbbi filmje, az Álmaid hőse (Dream Scenario) után elköszönt volna a nagyvászontól, de vannak még szerződései, amelyeknek eleget kell tennie, tehát egyelőre még nem kell tőle búcsút vennünk ezen a téren.

Kövess Minket!



Gamer szótár